Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Γ. Σουρή: "Τα ίδια και τα ίδια"


Μια παράσταση του Βασίλη Βασιλάκη
    Ο θεατρικός χειμώνας στην Αίγινα συνεχίζεται με την παράσταση που ανεβάζει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Β. Βασιλάκης Ο  επίκαιρος λόγος του Γ. Σουρή στάθηκε η αφορμή  για το ανέβασμα  της νέας παράστασης   στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας το φετινό χειμώνα. Ένας λόγος καυστικός, αυστηρός και επιτιμητικός προς όλους εκείνους που εξακολουθούν να μας εξαπατούν με ψέματα, απειλές και ψευτοδιλήμματα.
   Ο Γ. Σουρής αντιμέτωπος με τα πολιτικά ήθη των "πολιτικών ανδρών" του τέλους του 19ου αιώνα χρησιμοποιεί την πένα του για να καυτηριάσει αλλά και να υποψιάσει τους πολίτες της εποχής του απέναντι σε συμπεριφορές και κατεστημένα συμφέροντα. Η παράσταση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιλαμβάνει ένα μονόπρακτο και πολλά ποιήματα του ποιητή που "δυστυχώς" είναι περισσότερο από ποτέ - ακόμα κι από την εποχή που γράφτηκαν - επίκαιρα.
  Η πρεμιέρα υπολογίζεται για τις τελευταίες ημέρες  του Γενάρη  και ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και σκηνικά Β. Βασιλάκη, βοηθό σκηνοθέτη Λ. Μαστρογιαννίδου, κοστούμια Κ. Γιάννακα, μουσική διδασκαλία Α. Μαρμαρινού, κίνηση Ε. Ρεκλείτη και συμμετέχουν οι Ελ. Καρβούνη, Ν. Νικολάου, Μ. Ταξίμη, Γ. Μπήτρος, Π. Μπέσης, Τ. Τζάθα, Δ. Καλαφάτη, Ι. Βασιλάκη, Π. Δρυμωνίτη, N. Βερώνη, Λ. Βατικιώτη, Στ. Πάσχα.