Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Σε ακινησία ο "Ποσειδών"

   Μπήκαμε πλέον στην εποχή  όπου αρχίζουν οι ετήσιες υποχρεωτικές ακινησίες των πλοίων για λόγους συντήρησης. Αυτό σημαίνει αλλαγές  στις ώρες  και μείωση των δρομολογίων  των πλοίων. Κάτι που ήδη έχει συμβεί από την προηγούμενη εβδομάδα.
   Για  τη νησιωτική Ελλάδα, άσχετα από τις αποστάσεις που χωρίζουν τα νησιά από το κέντρο, η εποχή αυτή φέρνει και αλλαγές στην καθημερινότητα, στις συνήθειες  και στις εργασίες  των ανθρώπων. Όσων η εργασία εξαρτάται από τα πλοία θα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέα χειμερινά δεδομένα.
   Για την κοντινή Αίγινα, η διανυκτέρευση του πλοίου  δεν υφίσταται πλέον. Η πρώτη αναχώρηση  συμβατικού  πραγματοποιείται στις 9 από το λιμάνι  της Αίγινας. Η καθημερινή σύνδεση με Μέθανα και Πόρο δεν υπάρχει και περιορίζεται μόνο Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή, ενώ  το τελευταίο πλοίο από Πειραιά αναχωρεί  στις 17.45  τις καθημερινές και την Κυριακή στις 17.30. 
  Οι αλλαγές αυτές φάνηκαν έντονα  την Κυριακή  7 /10 όταν  τα εισιτήρια κάποιων δρομολογίων όπως των 17.45 εξαντλήθηκαν ενώ το τελευταίο δρομολόγιο  των 19.30 ήταν πλήρες επιβατών.
   Μπαίνουμε λοιπόν  σιγά - σιγά  στο χειμώνα  με  την υποχρεωτική ακινησία των πλοίων.
   Ήδη από σήμερα το πλοίο "Ποσειδών Ελλάς"  ξεκίνησε  την ετήσια ακινησία  του, με την Κοινοπραξία να δραστηριοποιείται με τα υπόλοιπα τρία πλοία  της "Αχαιός" - "Απόλλων" - "Φοίβος". Και όπως όλοι γνωρίζουμε μετά  την  εορτή του Αγίου Νεκταρίου, κάτι που συνηθίζεται - θα υπάρξουν κι άλλες ακινησίες πλοίων.