Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Δύο βιβλία για παιδιά και εφήβους που προκάλεσαν μεγάλη συζήτηση.


Κατάμεστη για άλλη μια Τετάρτη η αυλή του Εϋνάρδειου, φιλοξενώντας την Τέταρτη κατά σειρά  βραδιά  για το βιβλίο που οργανώνει η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς δύο βιβλία που εκδόθηκαν μέσα στο 2021 και έχουν άμεση αναφορά στην Καποδιστριακή Αίγινα> "Ο Ξάστερος που έγινε Αστέριος" της Προνόης Θεολογίδου και " Ο Ιωάννης και τα γεώμηλα της Αίγινας" της Μαρίας Ανδρικοπούλου έτυχαν θερμής υποδοχής από το ενήλικο κοινό.

Δύο παιδικά βιβλία πόσο μπορεί να αγγίξουν ή να προκαλέσουν  το ενδιαφέρον των μεγάλων;  Δύο παιδικά βιβλία μπορούν να σημάνουν την επιστροφή των παιδιών ή των νέων στην ανάγνωση;
Δύο βιβλία  του είδους αυτού μπορεί να προκαλέσουν ιστορικές και επιστημονικές συζητήσεις ή να προκαλέσουν διάλογο; Να ασχοληθούν με θέματα τοπικής ή Εθνικής σημασίας;

Ασφαλώς και μπορούν όταν φέρουν την υπογραφή ικανών συγγραφέων, έχουν επιμεληθεί από εκδοτικούς οίκους με αγάπη και μεράκι για το βιβλίο, όταν μια  Βιβλιοθήκη ενδιαφέρεται έμπρακτα για αυτό το είδος και τα εντάσσει στο πρόγραμμα  των εκδηλώσεων της για το καλοκαίρι.

Η βραδιά  της Τετάρτης στο Εϋνάρδειο τα είχε όλα. Επισήμους, επώνυμους, ανθρώπους του πολιτισμού και των γραμμάτων, επικεφαλής φορέων και κρατικών οργανισμών, εκπαιδευτικούς και πολλούς μα πάρα πολλούς φίλους του βιβλίου, πολύ συζήτηση και κουβέντα.

Σίγουρα μια καινούργια σελίδα έχει ανοίξει για τη Βιβλιοθήκη στην Αίγινα που πλέον απέκτησε  το δικό της στίγμα και τη θέση που της αναλογεί στον πολιτιστικό χάρτη του νησιού μας.

Τα  βιβλία παρουσίασαν οι κ. Εύη Δρούλια, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης  της Βουλής και ο εκπαιδευτικός κ. Γ. Μπήτρος. Αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός κ. Όλια Λαζαρίδου.