Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

Αιγιναία, το νέο τεύχος 23

    Κυκλοφόρησε το νέο  τεύχος του πολιτιστικού περιοδικού "Αιγιναία" με αφιέρωμα στην παραδοσιακή Αιγινήτικη κεραμική. Το εξώφυλλο του νέου τεύχους κοσμείται από μια εξαιρετική φωτογραφία του Γιάννη Μαΐλη που απεικονίζει Αιγινήτικα κανάτια φορτωμένα σε καΐκι.Το τεύχος 23 καλύπτει τη χρονική περίοδο Ιουλίου - Δεκεμβρίου 2012 και περιλαμβάνει τα παρακάτω άρθρα :
   "Μικρό αφιέρωμα στην παραδοσιακή Αιγινήτικη κεραμική" των Ε. Γρατσία, Χρ. Δημητροπούλου και Ελ. Παπαθωμά. "Από πηλό" του Δ. Γκουζιώτη, "Τρεις ελβετοί στην Αίγινα" του Μ. Δραγούμη, "Το Αιγινήτικο μειδίαμα" του Β. Σωτηρακόπουλου, "Η επίθεση του Χαιρεντίν Μπαρμπαρόσσα εναντίον της Αίγινας το 1537" του D. Mason, "Ο Καποδίστριας ως διπλωμάτης 1808 -1818", του Π. Πασπαλιάρη, "Ο Ιωάννης Καποδίστριας στη Νεοελληνική λογοτεχνία" του Δ. Καλαμάκη, "Το καλαντάρι" της Λ. Μπόγρη - Πετρίτη, " Μεσαγρίτικη αρχιτεκτονική - Μεσαγρίτικα σπίτια" του Σ. Γαλάρη, "Η Γεωργία Κουλικούρδη και η αναμέτρησή της με την τοπική ιστορία" του Χρ. Χρυσανθακόπουλου, "Η Ζωρζ Σαρρή και η Αίγινα" της Α. Ρόδη, "Η Γερμανική κατοχή στην Αίγινα" της Μ. Γαλάνη - Κρητικού, "Η Αίγινα στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής" του Γ. Μπήτρου (τα δύο τελευταία άρθρα αποτελούν αφιέρωμα στο συγγραφικό έργο του κ. Αργύρη Φορτούνα) και ακολουθούν οι λογοτεχνικές σελίδες με άρθρα των Κ. Σαραντάκου, Λ. Μαυροκεφάλου, Δ. Νικολόπουλου και Π. Θεολογίδου.
   Την "Αιγιναία" μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα βιβλιοπωλεία της Αίγινας, το Κέντρο Τύπου και από επιλεγμένα σημεία.