Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Ο "Επιτάφιος" του Γ.Ρίτσου στο Σύλλογο Γυναικών Αίγινας

   Η αίθουσα και η αυλή του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας φιλοξένησαν χθες Τετάρτη 30 Απριλίου μια εξαιρετική εκδήλωση που ετοίμασαν και παρουσίασαν καλλιτέχνες της Αίγινας. Η αίθουσα δεν στάθηκε αρκετή να χωρέσει όλους όσους επέλεξαν να αποχαιρετήσουν τον Απρίλη μυσταγωγούμενοι με την ποίηση του 'Επιτάφιου" του Γ.Ρίτσου και την μουσική του Μ.Θεοδωράκη. Κόσμος και στην αυλή, στα σκαλιά παρά  τη "δροσιά" της επερχόμενης νύχτας. Η κ. Αρετή Πηγιαδίτη και ο κ.Κ.Σταυρόπουλος παρουσίασαν το ποιητικό έργο και την ιστορία του μέσα από τις διαδοχικές εκτελέσεις και ενορχηστρώσεις των Μ.Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη και Σ.Ξαρχάκου, συνοδεύοντας τα κείμενά τους με εικόνες φωτογραφίες και χαρακτικά. 
     Στη συνέχεια η ορχήστρα αποτελούμενη από τους Σ. Σώρρο Α.Πηγιαδίτη, Δημ. .Εικοσιπεντάκη και Alexander Spitzing, απέδωσε πολλά αποσπάσματα από το έργο του Μ.Θεοδωράκη. Τα τραγούδια ερμήνευσε μοναδικά η κ. Ειρήνη Κουνάδη η οποία μας γοήτευσε με τη μεστότητα και  τη σεμνότητα που προσέγγισε το έργο των δύο δημιουργών. Ενδιάμεσα ο κ.Κ.Σταυρόπουλος απήγγειλε αποσπάσματα από τον "Επιτάφιο". Την έρευνα των κειμένων είχε η κ. Αρετή Πηγιαδίτη.
     Μια όμορφη βραδιά, ένα άρτιο καλλιτεχνικά αποτέλεσμα. Στιγμές που όλοι χρειαζόμαστε μέσα στο γκρίζο των ημερών. Ένα ξέφωτο ποίησης  και μουσικής
 Τις φωτογραφίες μας παραχώρησε ο κ. Ανέστης Κορνέζος.