Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Φεστιβαλ ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης....στην Αίγινα

   Για  δεύτερη συνεχή χρονιά οργανώνεται το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ στην Αίγινα. Για την ακρίβεια πρόκειται για το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ της Θεσσαλονίκης του οποίου κάποιες συμμετοχές μεταφέρονται στην Αίγινα και συγκεκριμμένα στο θερινό σινεμά "Άνεσις" στο κέντρο της πόλης. Μια πολύ καλή έναρξη  για τα καλοκαιρινά πολιτιστικά πράγματα του νησιού. Μια διαφορετική πλευρά έξω από τα τετριμμένα και επαναλαμβανόμενα θεάματα  και ακούσματα. Δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς Αιγινήτες που αδυνατούν να παρακολουθήσουν την πολιτιστική κίνηση του κέντρου , να  δουν τις νέες δημιουργίες  και ότι "παίζει" αυτή τη στιγμή στο χώρο της 7ης τέχνης.
 Οι προβολές ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη 5 Ιουνίου και θα διαρκέσουν ως την Κυριακή με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης στις 21.15. 
   Αύριο Παρασκευή θα προβληθούν:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ
21:15  2013 Θερινά σινεμά στην Αθήνα
Ελλάδα, 45’,  2013: η Αθήνα βιώνει την οικονομική κρίση. Η κάμερα αποτυπώνει ζοφερές εικόνες εγκατάλειψης, ερήμωσης και παρακμής από το κέντρο της πόλης και τις γειτονιές της. Οι θερινοί κινηματογράφοι της Αθήνας αντιστέκονται, ανθούν ως αξιοθέατα και πόλος έλξης για τους τουρίστες, επανέρχονται στην αρχική τους «πλανόδια» δράση, γεμίζοντας αυλές, πάρκα και πλατείες, και γίνονται ο συνεκτικός ιστός μιας πανικόβλητης κοινωνίας σε κρίση. Συνεχίζουν τα θερινά σινεμά της Αθήνας, αγαπημένο είδος μαζικής ψυχαγωγίας, να αποτελούν όαση για απόδραση από την μουντή, απάνθρωπη καθημερινότητα – ή πλήττονται από την ύφεση;
22:10  Στο φαρμακείο
Ελλάδα, 41’, 2013
Μια απεικόνιση της Ελλάδας στα χρόνια 2010-12, μέσα από ένα φαρμακείο.
23:10  GR. Work in Progress
Ελλάδα-Ιταλία, 83’, 2014
Τρεις Έλληνες προσπαθούν να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους. Θα μπορούσε αυτή η κρίση να γίνει η ευκαιρία για ν’ αλλάξουμε τους εαυτούς μας και την κοινωνία μας; Μέσα από τις ιστορίες των τριών πρωταγωνιστών, βιώνουμε το δυναμικό μιας θετικής αλλαγής στη σημερινή Ελλάδα που ξεκινά από κάτω. Ακολουθούμε τον μοναχικό Γιώργο που βρίσκει τη δύναμη να υπερβεί τις δυσκολίες του και να ξαναχτίσει τη ζωή του. Συνεχίζουμε με την οικογένεια του Γρηγόρη που, ενδυναμωμένη, αναζητά μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τέλος, η Εθελοντική Ομάδα Νομού Πιερίας, γνωστή από το «κίνημα της πατάτας» (με τον Ηλία), παράγει ισχυρό αντίκτυπο στη κοινωνία, προκαλώντας τους μεσάζοντες της κλασικής αγοράς τροφίμων και μετουσιώνοντας σε πράξη την αλληλεγγύη και την άμεση δημοκρατία.