Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Κώστας Ρηγόπουλος: Το παραμύθι της ζωής μου.



    Μια βραδιά αφιερωμένη στον Κώστα Ρηγόπουλο η αποψινή στα Περδικιώτικα της Αίγινας. Αφιερωμένη σε μια από τις πιό ευγενικές μορφές του Θεάτρου που το υπηρέτησε με μεγάλη σεμνότητα και με επιλογές ρόλων που δεν πρόδωσαν την τέχνη του. Ένας ηθοποιός ιδιαίτερων αποχρώσεων και  τόνων που άπλωνε το ταλέντο του σε πολλά είδη θεάτρου. Θα τον θυμόμαστε από τις ερμηνείες  του στα έργα: "Απόψε αυτοσχεδιάζουμε", "Το φως του γκαζιού"  στο Θέατρο "Αναλυτή", "Δάφνες και πικροδάφνες" των Κεχαΐδη - Χαβιαρά στο θέατρο Βεάκη σε σκηνοθεσία Στ. Φασουλή και στο "Βασιλικό"  στο Εθνικό Θέατρο.
  Σήμερα Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, η κόρη του Ζωή Ρηγοπούλου θα παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του πατέρα της,  «Το Παραμύθι της Ζωής μου», στα Περδικιώτικα της Αίγινας.
   Δεν θα είναι μια ακαδημαϊκή παρουσίαση, αφού και το βιβλίο δεν είναι παρά ένας απομαγνητοφωνημένος μονόλογος ενός ηθοποιού. Ενός ανθρώπου που μονολογεί, αφηγούμενος μια ζωή άμεσα συνδεδεμένη με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Μια ζωή που όμως μοιάζει τόσο πολύ με πολλών άλλων της γενιάς του. Η Ελλάδα 5 δεκαετιών μέσα απ’τα λόγια κάποιου που όπως όλοι, είχε τις αγωνίες του, τις φιλοδοξίες του, τις αποτυχίες του, τα πάθη του… 
   Η καταξιωμένη ηθοποιός Άννα Γεραλή θα ενορχηστρώσει την κουβέντα και η Σοφία-Μαρία Πυρουνάκη μαζί με την Ντόρα Βουτσαδοπούλου που τον έζησαν από κοντά, θα σιγοντάρουν. 
     Μια παρεΐστικη βραδιά για ένα παρεΐστικο βιβλίο.

Σάββατο 28 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, στα Περδικιώτικα