Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τα άλογα του Γιώργου

    Ο  Γιώργος Πάνου είναι μαθητής της  τρίτης τάξης στο 2ο Γυμνασίο Αίγινας.  Από πολύ μικρός έχει εξοικειωθεί με τα άλογα και σήμερα  στον ελεύθερο  χρόνο του ασχολείται με τα όμορφα και περήφανα ζώα του. Δεν ιππεύει μόνο, κάτι που έμαθε από πολύ μικρή ηλικία, αλλά τα φροντίζει με σχολαστικότητα, τα προσέχει και παρακολουθεί την εκπαίδευσή τους.
   Είναι περήφανος για τα τρία άλογά του, τον  Ινδιάνο, τη Μελέρα και τον Καρινόσο. Στην προσωπική σελίδα  του στο  Fb  μπορεί κανείς να δει τα πανέμορφα ζώα.
   Είναι πολύ όμορφο σήμερα  να βλέπεις νέα παιδιά  να ασχολούνται με τα ζώα. Να  βλέπεις νέους ανθρώπους να επιστρέφουν στη φύση και σε ασχολείες όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία, ο πρωτογενής παράγοντας. Στην Αίγινα σήμερα  θα συναντήσει κάποιος αρκετούς Αιγινήτες στα χωριά να διατηρούν άλογα αλλά και  γαιδουράκια  που τα τελευταία  χρόνια είχαν εκλείψει.
   Να  τολμήσουμε να πούμε  ότι η κρίση  μας αφήνει και κάποια παρήγορα σημάδια. Ότι μας έφερε  πιό κοντά στις ρίζες  μας, στην παράδοση, στη φύση, στον συνάνθρωπο. Ίδωμεν!
   Εμείς να ευχηθούμε στο Γιώργο να αγαπά  πάντα τα ζώα, να  τα αυξάνει να τα φροντίζει και να μη χάσει ποτέ  τον ενθουσιασμό και  το μεράκι του.