Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

"Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν" σε μια συγκλονιστική παράσταση στην Ύδρα.

Με  αφορμή τα  100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή "Τα  τετράδια  της Ανζέλ Κουρτιάν" παρουσιάστηκαν στη Συνεδριακή αίθουσα  του Μητροπολιτικού Ναού της Ύδρας.
Η κ. Χριστίνα Αλεξανιάν κατέγραψε στην ιστορία  της παράστασης αυτής άλλη μια συγκλονιστική στιγμή με την ερμηνεία  και τη συγκίνηση  που σκόρπισε  στο πολυπληθές κοινό  της  βραδιάς.
Το δράμα  της οικογένειας Κουρτιάν έτσι όπως αποτυπώνεται μέσα στις σελίδες  του τετραδίου που η  γιαγιά Ανζέλ έγραψε για τα εγγόνια  της, έχοντας εγκατασταθεί πλέον μόνιμα  στην Κοκκινιά.

Το έργο περιγράφει τον ξεριζωμό  της οικογένειας και την περιπλάνηση της από την οικογενειακή εστία στα βάθη της Αρμενίας, στη Σμύρνη, στη Μυτιλήνη, στην  Κρήτη, στην Κοκκινιά  του Πειραιά. 

Η παράσταση που  παίζεται αδιαλείπτως από το 2017 συνεχίζει  την πορεία της και το 2022. Ένας από  τους επόμενους σταθμούς είναι  το Αγκίστρι στις 4 Σεπτεμβρίου.
Την παράσταση  της Ύδρας προλόγισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός και ο . Γ.Μπήτρος, ενώ ανάμεσα στους θεατές ήταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ.Γ.Κουκουδάκης, ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Κ. Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του Ι.ΑΜ.Υ. κ. Ντίνα Αδαμοπούλου, ιερείς και εκπαιδευτικοί του νησιού.
Μετά  το πέρας  της παράστασης ακολούθησε δεξίωση στο προαύλιο του Μητροπολιτικού Ναού.