Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Ξεκίνησε το σαρανταήμερο των Χριστουγέννων


 Πρώτη ημέρα σήμερα  της σαρανταήμερης νηστείας και προετοιμασίας για τα Χριστούγεννα. Η Σαρακοστή των Χριστουγέννων που εμφανώς είναι πιο ήπια από αυτήν του Πάσχα, καθώς επιτρέπεται η κατανάλωση ψαριού μέχρι του Αγίου Διονυσίου στις 17 Δεκεμβρίου.

Η εκκλησιαστική περίοδος που ξεκίνησε σήμερα και θα κορυφωθεί την ημέρα των Χριστουγέννων είναι γεμάτη από εορτές Αγίων ανδρών και γυναικών που με τη ζωή τους και κυρίως με το φιλανθρωπικό τους έργο γίνονται οδοδείκτες  για τα Χριστούγεννα. Η ελεημοσύνη, τα έργα αγάπης, η διακονία, η ανιδιοτελής προσφορά η συγχωρητικότητα και αφοσίωση στον συνάνθρωπο είναι αρετές που χαρακτηρίζουν τη ζωή πολλών αγίων όπως του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Σπυρίδωνος, του Αγίου Διονυσίου και πολλών άλλων.

Τα Χριστούγεννα έρχονται και ο άνθρωπος πέρα από τα στολίδια και τις κοσμικές προετοιμασίες,  προετοιμάζει και την ψυχή του για να υποδεχθεί το Θείο Βρέφος.
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που όλοι περιμένουμε, όλους μας συγκινεί και μας παρακινεί να γίνουμε περισσότερο δοτικοί, περισσότερο φιλάνθρωποι και συγκαταβατικοί.
Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε λοιπόν......