Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τα δέντρα πεθαίνουν .... όρθια;

  Η φωτογραφία είναι από τη χθεσινή εκδήλωση στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας η οποία φιλοξένησε τους Αιγινήτες ποιητές. Μόλις έχει τελειώσει η ποιητική βραδιά και ο κόσμος απολαμβάνει το μπουφέ. Λίγη ώρα αργότερα το δέντρο - κούτσουρο που εικονίζεται πίσω από τα πρόσωπα.... έπεσε. Είναι ο γνωστός κορμός που χρόνια τώρα υποδέχεται τους επισκέπτες και θεατές των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην αυλή του Μουσείου. Αναπόσπαστο κομμάτι  της αυλής και γενικότερα του χώρου.
  Χθές δεν άντεξε.... Πιστεύω πως το δέντρο κατέπεσε από κατάθλιψη. Ίσως γιατί κανείς τόσα χρόνια δεν το έχει μνημονεύσει στις ομιλίες, στις προσλαλιές, στους χαιρετισμούς  που ακούγονται. Μόνο έρημο και παραπονεμένο. Εδώ ολόκληρο "Φαντάσου την Αίγινα" και το αγνόησε. Για φαντάσου... λοιπόν!!!
   Περίμενε κι εκείνο καρτερικά τη βραδιά των ποιητών. Ονειρευόταν ένα στιχάκι, ένα δίστιχο.... το δύστυχο. Μια στροφή  .... στης αυλής τη στροφή. Μια λέξη ... αυτή τη μόνη λέξη.... αλλά  δεν πρόλαβε να φέξει (που λέει στο γνωστό τραγουδάκι ο Δ. Χόρν). Πάρτο κάτω.... Δεν άντεξε λένε οι κακόγλωσσες  τόση αδιαφορία.
    Τελικά τα δέντρα πεθαίνουν όρθια  ή πάνε αδιάβαστα;