Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Βραδιές Λόρκα στο "Γράμμα"

    Δύο μαγικές βραδιές κατέθεσε στις καλοκαιρινές νύχτες της Αίγινας ο πολιτιστικός χώρος "Γράμμα" του Β. Βασιλάκη. Δύο βραδιές αφιερωμένες στον ποιητή και συνθέτη Federico Garcia Lorca με την κ. Ανθή Μαρμαρινού  στην κιθάρα και το τραγούδι, τον  κ. Αλέξη Κωτσόπουλο στο τσέλλο στο τραγούδι και στους αυτοσχεδιασμούς αλλά και τον ίδιο το Β. Βασιλάκη στην απαγγελία.
     Το πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις ενότητες: Η πρώτη ήταν από το "Ματωμένο Γάμο" με τραγούδια του Μ. Χατζιδάκι σε στίχους  Ν. Γκάτσου. Η δεύτερη με τραγούδια του ποιητή που τα έχει συνθέσει ο ίδιος και τέλος η τρίτη ενότητα αφορούσε  τραγούδια που έχουν εμπνευστεί οι Έλληνες συνθέτες από το έργο του Lorca. Η  έρευνα και ο σχηματισμός της παράστασης ανήκει στην κ. Ανθή Μαρμαρινού.
   Μια παράσταση αληθινό διαμαντάκι που ευχόμαστε και ελπίζουμε να επαναληφθεί μέσα στο καλοκαίρι γιατί αξίζει να τη δουν μα κυρίως να τη ζήσουν μικροί και μεγάλοι.
    Τελικά ο πολιτισμός ή αν θέλετε τα πολιτιστικά πράγματα σε κάθε τόπο σμιλεύονται και παίρνουν μορφή από τους ανήσυχους μα σιωπηλούς τεχνίτες που μαστορεύουν την τέχνη τους χωρίς τύμπανα και κρότους, έξω από φεστιβάλ και φτηνά επαρχιώτικα πανγυράκια.