Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Στης Σκοτεινής το Ρέμα

   Σύμφωνα με την παράδοση οι παλαιοί Αιγινήτες ονόμασαν αυτήν την περιοχή "Σκοτεινή" διότι  όταν έδυε ο ήλιος εκεί σκοτείνιαζε πιό νωρίς από την υπόλοιπη Αίγινα, γιατί ο χείμαρος που διατρέχει την περιοχή και λόγω της πλούσιας βλάστησης και λόγω των διπλανών χωραφιών που είναι υπερυψωμένα με αναβαθμίδες, είναι κάπως σε βαθύ σημείο.
   Οι μαθητές  της Περιβαλλοντικής Ομάδας  του 2ου Γυμνασίου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα διαφορετικό τοπίο. Μεγάλες πέτρες που έχει κουβαλήσει ο χείμαρος από τα ψηλότερα σημεία, ξεπλυμένες από τα πρόσφατα νερά των χειμωνιάτικων βροχών, πλούσια βλάστηση από κάθε λογής αγριόχορτα και θάμνους, κυπαρίσσια, αθάνατοι, πεύκα, σκίνα και αρκετά αγριολούλουδα συμπλήρωναν το σκηνικό σε αυτό το ρέμα  που τόσο έχει απασχολήσει  τα  φώτα  της δημοσιότητας λόγω του σταθμού μεταφόρτωσης αποριμμάτων  του Δήμου Αίγινας που βρίσκεται εκεί.
   Η κοίτη  του χείμαρου σε γενικές  γραμμές είναι καθαρή. Δεν συναντήσαμε σκουπίδια παρά μόνο κάποια οικοδομικά μπάζα  σε ένα σημείο. Για  την ιστορία αναφέρουμε ότι ο χείμαρος ξεκινά από το Φρεάτσι. Στο σημείο εκείνο στραγγίζουν τα νερά  από  τα βουνά  της Χρυσολεόντισσας και στη συνέχεια ο χείμαρος εκβάλει στην περιοχή του Φάρου.