Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Επικίνδυνες τρύπες στην πόλη της Αίγινας

   Δεν είναι κεφαλοτύρι, ούτε βομβαρδισμένο τοπίο. Είναι κάποιος εγκαταλελειμένος "αρχαιολογικός χώρος" στην πόλη της Αίγινας.
   Βρισκόμαστε στην περιοχή του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου. Ακριβώς στην διασταύρωση. Μπροστά από τη σχολή χορού της κ. Μ. Γιαννοπούλου, πίσω από το γυμναστήριο "Νάμα", απέναντι από το νέο φούρνο του κ. Τρίμη, πίσω από πολυσύχναστα μανάβικα και σούπερ μάρκετ. Δίπλα στις υπηρεσίες και στα γραφεία  του Δήμου Αίγινας.
   Οι μαύρες τρύπες αποκαλύπτουν αρχαίους τάφους. Όμως καμία πινακίδα δεν ενημερώνει και δεν προειδοποιεί  για το ...."θέαμα" αυτό, αλλά κυρίως για την επικινδυνότητα  του σημείου. Κάποιος ανυποψίαστος και πολύ περισσότερο κάποιο παιδί μπορεί να πέσει μέσα, εφόσον ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος αλλά υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε αυτόν από όλες  τις πλευρές.
   Η  Αρχαιολογική Υπηρεσία  πώς δεν έχει μεριμνήσει  γι' αυτό; Πως αφήνει απροστάτευτους τους υπόγειους αυτούς τάφους. Δεν γνωρίζουμε  την αρχαιολογική τους σημασία και αξία ωστόσο δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποια μέριμνα όταν το σημείο είναι πολυσύχναστο;
    Ο Δήμος έχει αρρμοδιότητα γι αυτό;
    Όπως και να έχει το πράγμα  θα πρέπει γρήγορα να τοποθετηθούν πινακίδες και περίφραξη στο χώρο.