Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2016

Η Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια στο Αγκίστρι.

   Μια από τις συνηθισμένες βλάβες των υδροπτέρυγων της Aegean στέρησε τη δυνατότητα σε  μικρή ομάδα Αιγινητών  να επισκεφθεί χθες το απόγευμα τα Λιμενάρια  στο Αγκίστρι για το πανηγύρι της Αγίας Κυριακής.
  Τα Λιμενάρια, ο μικρός αυτός οικισμός στη νότια πλευρά  του νησιού είναι μια από τις ομορφότερες περιοχές  του Σαρωνικού. Η θέα  προς το Ηφαίστειο των Μεθάνων και την Επιδαύρεια  γη είναι μοναδική. Η θάλασσα στραφταλίζει κάτω από τις ακτίνες  του ήλιου και  η περιοχή γίνεται αραξοβόλι για πολλά διερχόμενα σκάφη αναψυχής. Σημειωτέον ότι η θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Επιδαύρου είναι το βαθύτερο σημείο  όλου του Σαρωνικού.
     Είναι πολλά αυτά που δεν ξέρουμε ακόμα για τα νησιά μας και ακόμα περισσότερα αυτά που δεν έχουμε ανακαλύψει. Δεν έχουμε δει. Η Αγία Κυριακή στα Λιμενάρια στο Αγκίστρι  είναι πραγματικά ένα κομψοτέχνημα. Ένα όμορφο ναΰδριο στην καταπράσινη νότια πλευρά του νησιού, στο κέντρο του χωριού του.
   Σήμερα το πανηγύρισαν οι Αγκιστριώτες και το λειτούργησε ο παπά - Λευτέρης. Χθες βράδυ χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο Σεβ.Μητροπολίτης Ύδρας κ. κ. Εφραίμ συνοδευόμενος από αρκετούς κληρικούς της Αίγινας.
Η Εκκλησία της Αγίας Κυριακής στο Αγκίστρι είναι ένα απο τα σημαντικά αξιοθέατα του νησιού και γιορτάζει με μεγάλο πανηγύρι κάθε καλοκαίρι στο νησί.
  Το Αγκίστρι έχει πολλές όμορφες και γραφικές εκκλησίες που τις επισκέπτονται συχνά οι επισκέπτες στις διακοπές και στα ταξίδια τους στο νησί.
   
 
 
 

   Η Αγία Κυριακή γιορτάζει στις 7 Ιουλίου και κάθε χρόνο  την ημέρα αυτή γίνεται μεγάλο πανηγύρι στο Αγκίστρι.