Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

Ο θρύλος του ελληνικού αθλητισμού , ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας στα σχολεία της Αίγινας.

Μια κορυφαία στιγμή, μια μεγάλη ημέρα για το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας ήταν η Τρίτη 12 Μαρτίου καθώς το κατώφλι του σχολείου πέρασε ο χρυσός Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών κ. Πύρρος Δήμας.
Φωτογραφίες : ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΟΡΝΕΖΟΣ
Η ιδέα να έρθει ένας Ολυμπιονίκης στο σχολείο, τα πλαίσια της Ολυμπιακής χρονιάς που διανύουμε ενόψει των Ολυμπιακών αγώνων στο Παρίσι  το καλοκαίρι, είχε συζητηθεί από νωρίς. Με συντονισμένες ενέργειες και χάρη στην βοήθεια του Αιγινήτη  δημοσιογράφου κ. Γιώργου Κακούση, η επιθυμία, ο στόχος κατορθώθηκε με τον ερχομό του μεγάλου αυτού αθλητή στα σχολεία  της Κυψέλης και στο ΓΕΛ Αίγινας.

Τον κ. Δήμα υποδέχθηκε στο λιμάνι της Αίγινας ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νίκος Μαρίνος ο οποίος τον συνόδευσε όλη την ημέρα στην Αίγινα. Λίγο πριν τις  12 το μεσημέρι  οι μαθητές  του σχολείου υποδέχθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό τον Ολυμπιονίκη ενώ μαθήτριες και μαθητής με παραδοσιακές στολές και η σημαιοφόρος του σχολείου τον υποδέχθηκαν με μια μεγάλη ανθοδέσμη.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τον κ. Πύρρο Δήμα καλωσόρισε ο Διευθυντής του σχολείου και ακολούθως τον προσφώνησε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς. Ο κ. Δήμας μίλσε πολύ συναισθηματικά, απλά και ανθρώπινα στους μαθητές, μιλώντας  για τα πρώτα του βήματα , τα πρώτα βάρη που σήκωσε, τις κακουχίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αρχή, το ρατσισμό, τη πρώτη μεγάλη νίκη στη Βαρκελώνη και τον μοναχικό του περίπατο στην παραλία της, τη νίκη στην Ατλάντα, στο Σίδνεϋ και τέλος στην Αθήνα. Μίλησε  για τη διατροφή του αθλητή, για αυτά που πρέπει να προσέξουν όσοι κάνουν αθλητισμό, για τις αξίες, για τη ζωή του, για την οικογένεια του και απάντησε σε πλήθος εύστοχων ερωτημάτων των μαθητών.

Από  το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων προσφέρθηκαν λουλούδια και οι μαθητές του πρόσφεραν δώρα, με τοπικά προϊόντα της Αίγινας και ένα πήλινο κανάτι.
Υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και βγήκε πολλές φωτογραφίες με τους μαθητές που έδειξαν τη μεγάλη αγάπη για το πρόσωπό του θέλοντας να βγουν σέλφι μαζί του.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νίκος Μαρίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΣΕΔΕΔΑ κ. Παναγιώτης Κασιμάκης.
Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κυψέλης, στο Γενικό Λύκειο όπου οι μαθητές είχαν διάλογο μαζί του.
Ο Πύρρος Δήμας στην ολιγόωρη επίσκεψη του στην Αίγινα πρόλαβε να ανέβει και να προσκυνήσει στο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και να έχει μια σύντομη επικοινωνία με την ηγουμένη Τιμοθέη, ακολούθως επισκέφθηκε  το Κέντρο Υγείας και το Γήπεδο Αίγινας.
Μια συνάντηση με έναν θρύλο του ελληνικού αθλητισμού με πολλά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους.