Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Χρώματα στο προαύλιο του Γενικού Λυκείου Αίγινας.


 Ποιός είπε ότι τα σχολεία δεν πρέπει να έχουν χρώμα; 
Ποιός είπε ότι οι χώροι των παιδιών, εκεί που περνούν την μισή ημέρα από τη ζωή τους, ο χώρος της μάθησης και της δημιουργίας δεν θα πρέπει να είναι χαρούμενος, φωτεινός και θετικός; 
Ποιός είπε ότι οι χώροι εργασίας θα πρέπει να είναι μουντοί και καταθλιπτικοί;
Ποιός είπε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι βαμμένα σαν ιδιωτικές κλινικές β΄κατηγορίας, με κάτι βεραμάν, κίτρινα και γαλαζουλί χρώματα;
     Τα  παιδιά και ιδιαίτερα οι έφηβοι και οι νέοι χρειάζονται έναν χώρο χαρούμενο, με χρώματα που να ταιριάζουν στην ηλικία και στην ψυχοσύνθεσή τους. Ένα χώρο μέσα στον οποίο όχι απλά να καλλιεργείται η γνώση αλλά να θεριεύει η φαντασία και να πλάθονται όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Η νεανική ψυχή θέλει το δικό της αλώνι, να τρέξει, να αγωνιστεί, να ιδρώσει, να αναπνεύσει, να οραματιστεί το μέλλον, να ανοίξει τα φτερά της και να πετάξει. 
   Πολλές φορές γκρινιάζουμε για τις κτιριακές υποδομές των σχολείων μας. Άλλες πάλι ασκούμε κριτική για όσα θέλουμε να γίνουν αλλά ελλείψει πόρων δεν πραγματοποιούνται.
    Στην Αίγινα γεγονός είναι ότι έχουμε όμορφα σχολεία. Καθαρά, φωτεινά περιποιημένα, με μεγάλες αυλές και κήπους. Μια μικρή παρέμβαση όμως μπορεί να τα ομορφήνει περισσότερο, να τα μεταμορφώσει.
    Ας χαιρετήσουμε λοιπόν τη χρωματική παρέμβαση στο Γενικό Λύκειο Αίγινας που μόλις ολοκληρώθηκε. 
   
    Το σχολείο είναι χώρος χαράς και δημιουργίας. Εάν αυτός ο χώρος είναι καθαρός και περιποιημένος τότε σου δημιουργεί τη διάθεση να τον αγαπήσεις, να τον φροντίσεις, να τον αισθανθείς δικό σου και να δουλέψεις μέσα σε αυτόν με περισσότερο κέφι και όρεξη είτε είσαι μαθητής, είτε καθηγητής.
   Συγχαρητήρια λοιπόν στο Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αίγινας κ. Γιάννη Πούντο για την πρωτοβουλία του να βάλει χρώμα στην καθημερινότητα των μαθητών  του. 
      Είμαστε σίγουροι ότι όλοι μικροί και μεγάλοι θα εκτιμήσουν την προσπάθεια αυτή, θα τη
σεβαστούν και θα διατηρήσουν τους χώρους όμορφους και καθαρούς.
   Στην επιλογή των χρωμάτων βοήθησε η κ. Μπήτρου Νεκταρία Αρχιτέκτων - διακοσμήτρια.