Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Βιβλιοθήκη Σπύρου Αλεξίου

    Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες η καταγραφή των βιβλίων της βιβλιοθήκης του Σπύρου Αλεξίου η οποία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης. Η δύσκολη αυτή εργασία κράτησε σχεδόν ένα χρόνο και ολοκληρώθηκε χάρη στην εθελοντική εργασία των μαθητριών του Γενικού Λυκείου Αίγινας δ. Νταμουράκη Χαράς και δ. Μπέση Σταματίνας. 3.200 τίτλοι βιβλίων, χωρισμένοι σε κατηγορίες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται  και τα βιβλία που προυπήρχαν στην βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου αλλά και αυτά που προέρχονται από τη βιβλιοθήκη του αρχιμ. π. Νεκταρίου Πανταζή.
     Το έργο ασφαλώς δεν σταματά εδώ. Όλο αυτό το υλικό πρέπει να καταγραφεί και ηλεκτρονικά ώστε να μπορέσει η βιβλιοθήκη να λειτουργήσει και ως δανειστική.
     Όπως έχουν αναφέρει και στο παρελθόν, ανάμεσα στα βιβλία υπάρχουν σπάνιες εκδόσεις και τίτλοι επιστημονικών βιβλίων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ενδιαφέροντος.
      Στα ράφια μπορεί ο αναγνώστης να συναντήσει έργα Αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, Ελληνική και Ξένη Λογοτεχνία, Ποίηση, Θέατρο, Πολιτικά, Κοινωνικά, Δημοσιογραφικά και Φιλοσοφικά Ιατρικά,  Εκπαιδευτικά βιβλία,  Λεξικά, περιοδικά αλλά και βιβλία που αφορούν την Αίγινα.