Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Μια δύσκολη μέρα στην Κυψέλη

  Οι εικόνες είναι γνωστές σε όλους τους γονείς που μεταφέρουν τα παιδιά  τους  στα σχολεία  της Κυψέλης, ιδιαίτερα όταν η μέρα είναι βροχερή. Τρεις σχολικές μονάδες Νηπιαγωγείο - Δημοτικό - Γυμνάσιο που συγκεντρώνουν συνολικά πάνω από 250 παιδιά, βρίσκονται στο ίδιο σημείο και μοιράζονται δύο δρόμους, τη  Γ.Λυκούρη και την Ευαγγελιστρίας.
   Με πρωτοβουλία  των Συλλόγων των διδασκόντων σε κάθε μονάδα και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων , παλαιότερα συγκεντρώθηκαν υπογραφές κάτω από ένα κείμενο που συνιστούσε και πρότεινε τη ρύθμιση της κυκλοφορίας κυρίως τις ώρες προσέλευσης (8.00 - 8.30) και αποχώρησης των μαθητών (12.30 - 14.00).  Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν η τοποθέτηση δύο μπλε πινακίδων από  την αρμόδια υπηρεσία  του Δήμου  που συνιστούσαν την ελάττωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων.
     Τα  τελευταία χρόνια με πρωτοβουλία των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων μοιράστηκε στους γονείς έντυπο - σχεδιάγραμμα που πρότεινε  τη ρύθμιση της κυκλοφορίας αυτές τις ώρες. Το μέτρο με τη συνδρομή των δύο σχολικών τροχονόμων απέδωσε χωρίς ασφαλώς να λείπουν και κάποιες παραφωνίες από  οδηγούς που δεν ήθελαν να ξεφύγουν από την 'καθημερινότητα"  τους.
    Το πρόβλημα όμως παραμένει. Και είναι έντονο όταν βρέχει και περισσότεροι γονείς αναγκάζονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους με αποτέλεσμα  στους δύο δρόμους να επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο  και να καραδοκούν πολλοί κίνδυνοι για μικρούς και μεγάλους. 
      Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Μαθητές στην προσπάθειά τους να περάσουν στριμώχνονται ανάμεσα σε αυτοκίνητα που μανουβράρουν για να κατορθώσουν  να χωρέσουν  στη διπλή κατεύθυνση και στη συνέχεια  να περάσουν.
     Οι εικόνες είναι περσινές. Ας ευχηθούμε να μην ζήσουμε και πάλι τέτοιες στιγμές και ας καταλάβουν κάποιοι ότι πρέπει να κάνουν μικρές υποχωρήσεις και να ξεβολευτούν για λίγο από την επικίνδυνη για όλους καθημερινότητα  τους.