Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

"Το ημερολόγιο του Άνχελ" το νέο βιβλίο της Ξένης Πετρίτου - Τριανταφύλλου


Οι Εκδόσεις Πηγή και η Ξένη Πετρίτου – Τριανταφύλλου  με χαρά ανακοινώνουν την κυκλοφορία του μυθιστορήματος περιπέτειας "Το Ημερολόγιο του Άνχελ".

    Η ζωγράφος κ. Ξένη Πετρίτου -Τριανταφύλλου μας  ξάφνιασε ευχάριστα για άλλη μια  φορά, κυκλοφορώντας  το δεύτερο βιβλίο της, μετά την έκδοση του ιστορικού λευκώματος το 2011  για την Παλαιά Χώρα της Αίγινας. Κρατώντας ως σύμμαχο της την αγάπη για το λόφο της Αιγινήτικης Καστροπολιτείας μας ταξιδεύει μέσα από  τη μυθοπλασία  της  σε εποχές αλλοτινές. Εποχές μυστηρίου και αγωνίας, πόνου και κατατρεγμού.Σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τη Βαρκελώνη και καταλήγει στην Αίγινα.

  Λίγα λόγια  για την υπόθεση του βιβλίου:
 
 Η Δάφνη και ο Μιγέλ τρέχουν τρομοκρατημένοι. Προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν διέξοδο από τον λαβύρινθο της υπόγειας στοάς. Ο πανικός τούς έχει κυριεύσει. Ποιος είναι; Πώς ανακάλυψε τι ψάχνουν; Εγκλωβίζονται. Τους πλησιάζει. Η κάννη του όπλου του στρέφεται πάνω τους…
     Από το οπισθόφυλλο:
Μια αποστολή με τρεις πολεμικές γαλέρες, με επικεφαλής τον διάδοχο του θρόνου του Στέμματος της Αραγωνίας και κατάφρακτους στρατιώτες, αποπλέει από τη Βαρκελώνη με προορισμό την Αίγινα.Ο Άνχελ, νοτάριος και βασιλικός ακόλουθος της αποστολής, καταγράφει το χρονικό του ταξιδιού.
Το ημερολόγιό του θα αλλάξει πολλά χέρια στο πέρασμα των αιώνων, και μέσα από δολοφονίες, ναυάγια, πειρατικές επιδρομές, προδοσίες και ανεκπλήρωτους έρωτες, θα καταλήξει στο σήμερα, στα χέρια της Δάφνης, που με τον φίλο της τον Μιγέλ θα εμπλακούν σε μία ανελέητη καταδίωξη, στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν το πολύτιμο μυστικό που είναι αριστοτεχνικά κρυμμένο πίσω από μεσαιωνικά σύμβολα και δυσερμήνευτους αριθμούς.