Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Ήταν μια υπέροχη συναυλία.

 Δύο υπέροχες κυρίες  της ελληνικής μουσικής μας απογείωσαν χθες Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη τους συναυλία  στα πλαίσια  του 11ου Φεστιβάλ Φιστικιού.
 Το λιμάνι πλημμυρισμένο από κόσμο κάθε ηλικίας όταν ανέβηκαν στη σκηνή γύρω  στις 21.50 μ.μ. Με ένα εκπληκτικά διαλεγμένο πρόγραμμα από το προσωπικό ρεπερτόριο τους τραγούδησαν σχεδόν επί τρίωρο και ξεσήκωσαν τους θεατές που παρέμειναν στις θέσεις  τους και καταχειροκροτούσαν την ορχήστρα και τις δύο ερμηνεύτριες.
   Το φεγγάρι που είχε φορέσει τα  καλά  του, ο αέρας που υποχώρησε, η λευκή φιγούρα του Άι - Νικόλα, η φωτισμένη και γιορτινή παραλία απετέλεσαν το σκηνικό αυτής της μαγικής βραδιάς που θα μείνει αξέχαστη και εκτίναξε το καλλιτεχνικό μέρος του Φεστιβάλ.

Οι δύο καλλιτέχνιδες εμφανίστηκαν μαζί στη σκηνή και άνοιξαν το πρόγραμμα και κατόπιν η καθεμία χωριστά ερμήνευσαν τραγούδια από τις προσωπικές τους δουλειές και όχι μόνο. Μαζί προς το  τέλος έκαναν ένα γλυκό αφιέρωμα στα τραγούδια  του Μ. Χιώτη σε μια δυνατή διασκευή και ξεσήκωσαν το κοινό με τα νησιώτικα.

Ιδιαίτερα συγκινητική  η στιγμή που έκλεισαν τη συναυλία με τραγούδι  του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η συναυλία  της Αίγινας ήταν ο τελευταίος σταθμός της μεγάλης τους καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση είχε ο Στέλιος Φωτιάδης.