Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Το "Ελλάς" στον Πειραιά του '70


 Μια πολύ όμορφη νοσταλγική φωτογραφία ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από τη σελίδα  της  εταιρείας ΑΝΕΚ (Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία Κρήτης). 

Βρισκόμαστε στις αρχές  της δεκαετίας  του '70 και σε πρώτο πλάνο εικονίζεται  το νέο απόκτημα  της εταιρείας  το πλοίο "ΚΥΔΩΝ" Ο  εικονιζόμενος Πειραιάς είναι φυσικά αγνώριστος σε σχέση με το σήμερα. Το λιμάνι πολύ πιο εμπορικό, γεμάτο φορτηγά πλοία και επιβατικά που πλέον δεν υπάρχουν.

Στο βάθος η πρύμη  του φέρυ μποτ "ΕΛΛΑΣ" νεότευκτου σχεδόν τότε  που ήταν και το μεγαλύτερο φέρυ του Αργοσαρωνικού και κράτησε αυτή την πρωτιά για πολλά χρόνια ακόμα. Δίπλα  του κάποια επιβατηγά πλοία  της γραμμής δεν διακρίνονται καλά.

Η φωτογραφία  μπορεί να είναι παλιά, μας  ταξιδεύει όμως σε εποχές όμορφες, πιο ανθρώπινες, με το νοσταλγικό ασπρόμαυρο της εικόνας και την αποτύπωση μιας πόλης, ενός λιμανιού που έχει αλλάξει τόσο πολύ!

Όσον αφορά  το μοναδικό "ΕΛΛΑΣ"  μετά  τη συμπλήρωση της  ένδοξης παρουσίας 35 χρόνων στο Σαρωνικό πουλήθηκε και με το όνομα "SERANO" !!! (αν είναι δυνατόν!)  ταξιδεύει στη Δυτική Αφρική.