Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

Άναψαν μετά από 38 χρόνια τα φώτα στις Φυλακές της Αίγινας.

 


Άνοιξε η κεντρική είσοδος του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου για να  φιλοξενήσει μια μεγάλη έκθεση ενός σημαντικού εικαστικού του κ. Γιώργου Ξένου.

Οι  πρώην φυλακές μετά  την εγκατάλειψη  και ερήμωση που γνώρισαν υποδέχτηκαν τους απλούς και επώνυμους Αιγινήτες αλλά  και προσκεκλημένους των εγκαινίων της έκθεσης.

«Η ελευθερία  του εγκλεισμού» είναι  η αφορμή για να διαβεί κανείς το κατώφλι  των Φυλακών, να περπατήσει  στο προαύλιο χώρο, να θαυμάσει  το μεγαλύτερο δημόσιο κτίριο που κτίστηκε ποτέ  στην Ελλάδα και να περιηγηθεί στην έκθεση  του κ. Ξένου που παίρνει αφορμή από τον  εγκλεισμό των κρατουμένων και την προσδοκία  της ελευθερίας  τους. Πολλά  γλυπτά  στον περιβάλλοντα χώρο, έργα ζωγραφικής  αλλά  και λίγα αντικείμενα των χρόνων του εγκλεισμού εκθέτονται στον ανακαινισμένο χώρο του κτιρίου.

Η έκθεση παράλληλα εγκαινιάζει τις εκδηλώσεις  του 14ου Φεστιβάλ Φιστικιού και θα παραμείνει ανοικτή για  το κοινό μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου καθημερινά εκτός Τρίτης  11.00 -14.00 και  18.00 -21.00.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε χθες Πέμπτη 27 /Ιουλίου  από την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και το Δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, παρουσία της Εφόρου Αρχαιοτήτων και πολλών επισήμων.

Τελεί υπό την αιγίδα  του Υπουργείου Πολιτσμού και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αίγινας, την ΚΕΔΑ