Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

Το τελευταίο καλοκαίρι του Γιώργου Μιχαλακόπουλου στην Αίγινα.


 Ήταν βραδάκι του τελευταίου  Αυγούστου,  όταν με την παρέα του κάθισε στου "Σκοτάδη" και όλοι έτρεξαν να τον χαιρετήσουν. 

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος συνήθιζε για πολλές δεκαετίες να περνά τα καλοκαίρια του στην Αίγινα. Να κάνεις τις βόλτες του στην παραλία μαζί με τον φίλο του ηθοποιό Γιώργο Μοσχίδη, να πίνει τον καφέ του και να συζητά  με τους φίλους του.

Ο μεγάλος ηθοποιός  του ελληνικού θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και της  τηλεόρασης έριξε για πάντα αυλαία  και έφυγε.

Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς  των τελευταίων δεκαετιών με τεράστιες προσωπικές επιτυχίες στο θέατρο και στον κινηματογράφο που άφησαν εποχή. Οι παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε ήταν σημείο αναφοράς της θεατρικής Αθηναϊκής ζωής, με έργα από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Η σκηνική του παρουσία, το ήθος και η μαγεία που εξέπεμπε ήταν για  τους θεατές μια μεγάλη στιγμή.

Είχαμε την τιμή να τον απολαύσουμε στην τελευταία του παράσταση , στο "Τίμημα"  του Άρθουρ Μίλερ στο Θέατρο "ΙΛΙΣΙΑ" καθώς και σε παλαιότερες επιτυχίες του όπως "Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν", "Κάτω από τη Σκάλα" , "Ντα", "Παράξενο ζευγάρι", "Ο θάνατος  του Εμποράκου" και πολλά  άλλα που πραγματικά ο αριθμός  τους είναι πολύ μεγάλος τόσο στο Εθνικό Θέατρο όσο και στο ελεύθερο θέατρο.

Μια σημαντική απώλεια  για τον πολιτισμό!

 Φωτογραφία: Χριστίνα Αλεξανιάν.