Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Μοναδική και απόλυτα επιτυχημένη η συναυλία των Alcedo Folk Band στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

Ήταν η πρώτη μουσική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στους  εσωτερικούς και πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.
Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αίγινας  χθες Τρίτη 26 Δεκεμβρίου στις 19.30 το βράδυ στο φωταγωγημένο κτίριο που έδειξε τις πραγματικές δυνατότητες  του για να φιλοξενηθούν στο μέλλον πολιτιστικές εκδηλώσεις αντάξιες  της ιστορίας και της ποιότητας του χώρου.
Ποιος αλήθεια φανταζόταν ότι θα ερχόταν η στιγμή που στο χώρο αυτό θα βλέπαμε στρωμένα χαλιά ή χριστουγεννιάτικο διάκοσμο να πλαισιώνει μια εκδήλωση! Κι όμως όλα έδεσαν αρμονικά και με σεβασμό στη βαριά ιστορία  του χώρου.

Η συμμετοχή του κοινού ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Διακόσια καθίσματα δεν στάθηκαν αρκετά  για να καλύψουν τις ανάγκες της εκδήλωσης με πολύ κόσμο να μένει όρθιος κατά  τη διάρκεια της συναυλίας ή να στέκεται στο προαύλιο χώρο ή ακόμα και να αποχωρεί.

Οικοδέσποινα της βραδιάς η αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Κουκούλη η οποία είχε και την ιδέα  αυτής της συναυλίας. Καλωσόρισε τον κόσμο, παρουσίασε στο συγκρότημα και ευχαρίστησε τους πολλούς χορηγούς και εθελοντές που βοήθησαν στη διοργάνωση.
Το συγκρότημα Alcedo folk band από  τις πρώτες νότες, από τα πρώτα τραγούδια και τους σκοπούς που ερμήνευσε, μάγεψε  το πολυπληθές κοινό και το παρέσυρε σε ένα μουσικό ταξίδι σε ακούσματα γνωστά ή διασκευασμένα, από όλο τον κόσμο  της Μεσογείου και της Ευρώπης. Κάλαντα, δημοτικά τραγούδια, λαϊκά, έντεχνα και σκοποί από περιοχές  της Ελλάδας εναλλάσσονταν αριστοτεχνικά σε ένα μελωδικό ταξίδι χαράς.
Τα μέλη του συγκροτήματος που μετρά στο ενεργητικό του πολλές εμφανίσεις και συνεργασίες με αξιόλογους μουσικούς και τραγουδιστές είναι οι: 

Μαρία Μαχαλάκα: τραγούδι - βιολί - τζουράς.

Στέφανος Χατζηαναγνώστου: φλάουτο - φλογέρα.

Γιάννης Ταυλάς: τραγούδι - κιθάρα - φλογέρα - κρουστά

Δημήτρης Κουφαλάκος: φαγκότο - φυσαρμόνικα.

Μενέλας Μωραίτης : τούμπα

Κώστας Κωνσταντάτος: κρουστά - βιολί - μαντολίνο - κιθάρα - τραγούδι.

Πασχάλης Κολέντσης : σχεδιασμός ήχου.