Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Φαντασμαγορικές βραδιές στο λιμάνι του Πειραιά.

Την ώρα που το πλοίο κάνει  τη συνήθη μανούβρα του για να δέσει στο λιμάνι, οι επιβάτες δεν βιάζονται να αποβιβαστούν παρά στέκονται στο κατάστρωμα και φωτογραφίζουν τον Πύργο του Πειραιά, που φωτισμένος με εναλλαγές χρωμάτων προσφέρει ένα μοναδικό εορταστικό τόνο στην πόλη που τα τελευταία χρόνια ανταγωνίζεται επάξια σε στολισμό και λάμψη μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πειραιά φωτίζει  τον Πύργο και έχει κατορθώσει να ανατρέψει με την επιβλητική παρουσία  του τον εορταστικό χαρακτήρα της πόλης. Δεν είναι λίγοι αυτοί που κάθονται υπομονετικά για να δουν την αλλαγή των χρωμάτων αλλά  και του τρόπου εναλλαγής, το παιχνίδισμα του φωτός και τις ζεστές αποχρώσεις.

Και να σκεφθεί κανείς ότι μέχρι χθες  η σκοτεινή φιγούρα του Πύργου έμοιαζε στοιχειωμένη και απόκοσμη. Σήμερα ήδη σε ένα μέρος  του ισογείου και των δύο πρώτων ορόφων λειτουργεί κατάστημα.


Στα καθ' ημάς τώρα! Που το φανταζόταν αυτό το πλοίο ότι όχι μόνο θα ερχόταν στην Ελλάδα αλλά θα έμπαινε σε αυτό το εορταστικό κάδρο. Η ζωή παίζει φοβερά παιχνίδια ακόμα και με τα πλοία!!!!!!