Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Διεθνής ημέρα Μουσείων στην .... Αίγινα





Στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 18 Μαΐου 2013 και με τίτλο  Μουσεία (Μνήμη και Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή, δημιουργήσαμε μια σειρά δράσεων :
         Το Μουσείο ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό στις 9:00 το πρωί.
Από τις 10:00 το πρωί και για όλη την διάρκεια της ημέρας μπορείτε να παρακολουθήσετε το “Βίντεο-Στίγμα” ένα βίντεο επαναλαμβανόμενο το οποίο δίνει το στίγμα για την ιστορική σημασία του χώρου της Κολώνας και του οικισμού για το νησί της Αίγινας. Στις 10:00 θα ξεκινήσει η “Ξενάγηση” στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου και του εξωτερικού χώρου από διαπιστευμένη ξεναγό. 10:30 συναντάμε τους “Μύθους της Αίγινας” μια διαδραστική αφήγηση των μύθων της Αίγινας (Μύθος του τάφου του Φώκου και Μύθος “Αιακείου”) για τους μικρούς μας φίλους. “Κεραμική, μια Διαχρονική τέχνη” από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 , ένα εργαστήριο κεραμικής δημιουργίας σε συνεργασία με 10 διακεκριμένες κεραμίστριες, θα γνωρίσουμε τις βασικές αρχές της δημιουργίας με τον πηλό, ερχόμενοι σε επαφή με το ίδιο το υλικό και παράγοντας κεραμικά εμπνευσμένοι από το χώρο.
Απαραίτητο να έχετε μαζί σας  ένα μαξιλάρι και ένα μικρό  χαρτόνι!

    Στις 19:00 το απόγευμα έρχονται οι “Εννέα (1+8 Μούσες)”: Μία δράση αποτελούμενη από 9 διαφορετικές αναφορές-performances στην τέχνη και επιστήμη που η κάθε Μούσα αντιπροσωπεύει. Με τρόπο που συνδέεται η ύπαρξη της κάθε τέχνης στην καθημερινή μας ζωή διαχρονικά, πραγματοποιούνται εννέα διαφορετικές θεατρικές αναπαραστάσεις με την συμμετοχή περισσότερων των 20 καλλιτεχνών. Δεν πρέπει να το χάσετε!
     “Το Μουσείο  Βγαίνει στο Νησί” Κεντρικά εκθέματα που υπάρχουν στο μουσείο τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του νησιού, με σκοπό να έρθουμε κοντά στο Μουσείο και να τα γνωρίσουμε.
     Μνήμη και  Δημιουργικότητα = Κοινωνική Αλλαγή, σας περιμένουμε όλους!
Αρχαιολογικό Μουσείο  Αίγινας (Κολώνα)
Διοργάνωση: Aegina Rising, ΚΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Χορηγός: ΔΑΝΑΗ Ξενοδοχείο