Κυριακή 12 Μαΐου 2013

H χελώνα και ο φοίνικας

  Ακούγεται σαν παραμύθι του Αισώπου. Δεν είναι όμως. Είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώθηκε από το Ιστορικό Αρχείο Αίγινας και περιλαμβάνει όπως μας ανακοινώνει η πρόσκληση που ελάβαμε, ότι περιλαμβάνει τεκμήρια της Ιστορίας της Αίγινας με επίκεντρο την Καποδιστριακή εποχή. Η "χελώνα" το πρώτο Αιγινήτικο νόμισμα που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ακόμα και μέχρι την Ινδονησία  και ο "φοίνικας"  το νόμισμα που έκοψε στην Αίγινα ο Ι. Καποδίστριας.
   Με τον τίτλο : "Από τη χελώνα  στο φοίνικα" οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στην αρχαία και νεότερη Ιστορία της Αίγινας. Η έκθεση έκανε εγκαίνια την Κυριακή 12 Μαΐου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31 Μαΐου με ώρες επισκέψεων από 11.00 έως 13.00 μ.μ. μόνο τις εργάσιμες ημέρες.
 Λίγο πριν τη μεταφορά  του Αρχείου σε άλλο χώρο προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα συντήρησης  του Κυβερνείου, η έκθεση αυτή οργανώνεται μάλλον σε μια εποχή λίγο "άβολη" για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα επιθυμούσαν να την επισκεφθούν μια που από αυτήν την εβδομάδα ξεκινούν οι εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια. Θα μπορούσε αυτό να είχε προβλεφθεί!