Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ο Σαρωνικός εξώκοιλε.....

   Ήταν 23 Αυγούστου του 1990  γύρω στις 20.00 μ. μ. Το δυνατό μπουρίνι και ο ανελέητος ανταγωνισμός των πλοίων παραλίγο να οδηγήσει σε ναυτική τραγωδία. Τα ερχόεμενα από τον Πόρο επιβατηγά - οχηματαγωγά "Σαρωνικός" και "Γεώργιος" (σημερινό Απόλλων Ελλάς)  στην προσπάθειά τους να "πιάσουν" στο λιμάνι, ο μεν "Σαρωνικός" στην προβλήτα  των ταξί κτύπησε και ακούμπησε στα ρηχά του βυθού από τα νερά που εισήλθαν ακόμα και στο γκαράζ του, ο δε "Γεώργιος" υπέστη μικρότερα ρήγματα στο πλαϊνό του μέρος, που όμως του επέτρεψαν να  φύγει την επόμενη μέρα. Ο "Σαρωνικός" παρέμεινε ημιβυθισμένος για κάποιες ημέρες με εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στο γκαράζ του.
   Η  ταλαιπωρία των επιβατών  τεράστια που βγήκαν από το πλοίο με σκάλες  κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες. Οι φωτογραφίες αδιάψευστοι μάρτυρες  για  την ακαταλληλότητα  και την επικινδυνότητα του λιμανιού (!) της  Αίγινας.
Και επειδή δεν προβλέπεται να λυθεί το πρόβλημα του λιμανιού στο άμεσο μέλλον παρά τις προεκλογικές κορώνες που θα ακουστούν, τουλάχιστον ας ευχηθούμε να μην ξαναδούμε ποτέ  τέτοιες εικόνες στο λιμάνι  του κοντινότερου και τουριστικότατου προορισμού.
 Οι φωτογραφίες προέρχονται από το αρχείο  του κ. Γρηγόρη Συριώτη.