Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Στην αυλή της κ. Μαργαρίτας

    Στην αυλή της κ.Μαργαρίτας Πετροπούλου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν χθες το πρωί μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας  του 2ου Γυμνασίου Αίγινας στα πλαίσια  του προγράμματος τους για την Αιγινήτικη πέτρα. Στα ψηλά  της Κυψέλης στα όρια με τον Ασώματο και λίγο πριν τον Προφήτη Ηλία βρίσκεται  το αγρόκτημα  της κ.Πετροπούλου, το οποίο αγόρασε το 1976 από την οικογένεια Κλώνου. Η νέα ιδιοκτήτρια σεβάστηκε  το χώρο που συνιστούσε μια πραγματική αγροικία με όλα  τα μικρά κτίσματα  που βοηθούσαν και κάλυπταν  τις καθημερινές ανάγκες  της παλιάς αγροτικής ζωής. Το πατητήρι, τα φουρνάκια, το αλώνι, τα κοτέτσια όλα  φτιαγμένα από παλιούς τεχνίτες που χρησιμοποίησαν την Αιγινήτικη πέτρα.
   Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά  το αλώνι, τα τρία πέτρινα φουρνάκια, τις πεζούλες αλλά  και έργα από πέτρα σύγχρονων καλλιτεχνών. Η κ. Πετροπούλου δεν αρκέστηκε σε μια απλή ξενάγηση αλλά  πρόσφερε κεράσματα στα παιδιά  δημιουργώντας έτσι  μια  ζεστή ατμόσφαιρα.
  Τέλος η κ. Πετροπούλου μίλησε  στα  παιδιά και έδειξε  τη θέση του αρχαίου υδραγωγείου και  το ποτάμι  του Μαρνά που περνά λίγα μέτρα κάτω από το κτήμα  της. Εντύπωση προκάλεσε στα παιδιά η αναφορά  της για το Σεπτέμβριο  του 2010 όταν μετά από έντονη νεροποντή  το ποτάμι ξεχείλισε.