Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ημέρα μνήμης των παλαιών εκπαιδευτικών η σημερινή.



     Επιμνημόσυνη δέηση  ετελέσθη  σήμερα μετά το πέρας  της Θείας Λειτουργίας στο ενοριακό ναό Ευαγγελισμού της Κυψέλης  στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές οι μαθήτριες οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης  υπέρ των κεκοιμημένων  δασκάλων και καθηγητών των σχολείων  της  Κυψέλης: Αρχιμ. Ιωάννου Ηλιόπουλου, Αλεξάνδρας Λυκούρη, Παναγιώτη Λυκούρη, Κατερίνας Ρηγοπούλου, Γρηγορίας Μαρίνη, Πάγκου Άννας και Τύλλιου Παντελεήμονα.
    Ένα ελάχιστο αντίδωρο σε όλους εκείνους  που μόχθησαν για  τη μόρφωση την πνευματική καλλιέργεια και  τη διάπλαση των χαρακτήρων  των μαθητών όλων  των προηγούμενων γενεών του χωριού. Μια χρήσιμη υπενθύμιση στα νεότερα παιδιά  των δασκάλων εκείνων που μόρφωσαν  τους  γονείς και τους παππούδες  τους.
    Η  σημερινή ημέρα  που εορτάζουν οι Τρείς Άγιοι των Γραμμάτων και  των Τεχνών είναι αφιερωμένη σε όλο  τον εκπαιδευτικό κόσμο. Γι αυτό το λόγο έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια από  τον εφημέριο π. Νεκτάριο Κουκούλη σε συνεργασία με  τους εκπαιδευτικούς να τελείται αυτό  το μνημόσυνο  τιμής και αγάπης  προς  τους κεκοιμημένους  δασκάλους  του χωριού.
 Η φωτογραφία της Γρηγορίας Μαρίνη είναι από τη "Νέα Εποχή"