Τρίτη 21 Απριλίου 2015

"Δεν..." από τη Θεατρική ομάδα της κ. Λάγιας Μαστρογιανίδου

  Ο πλούσιος Θεατρικός χειμώνας  της Αίγινας παραχώρησε  τη θέση του στην άκρως  ενδιαφέρουσα θεατρική άνοιξη. Και όλα αυτά συμβαίνουν  στην Αίγινα. Ποιός θα το πίστευε  πριν από δέκα ή είκοσι χρόνια ότι θα ερχόταν μια εποχή που ο κάτοικος  του νησιού θα μπορούσε όλο το χειμώνα να παρακολουθήσει παραστάσεις  στον τόπο  του.
   Και όμως τα τελευταία  χρόνια  αυτό είναι  γεγονός. Και ο χορός καλά κρατεί ή για να είμαστε  σαφής  το χορό κρατούν οι θεατρικές ομάδες  της Αίγινας  που συγκεντρώνουν  το ενδιαφέρον εκατοντάδων θεατών ντόπιων αλλά και επισκεπτών.
   Έτσι λοιπόν μετά  από το έργο "Πίσω από τον  τοίχο" που ανέβασε ο Μορφωτικός Σύλλογος Αίγινας ο "Ι.Καποδίστριας στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας  σε σκηνοθεσία  Β. Φλώρου, ακολούθησε  το έργο "Σαν... γλυκό  φιστίκι" από τη Θεατρική Ομάδα Κυψέλης στο Πνευματικό Κέντρο Κυψέλης, σε σκηνοθεσία Γ. Μπήτρου, παράλληλα  με τον  "Κατά φανατσίαν ασθενή" από την Ομάδα  του Συλλόγου των φίλων του Δημοτικού Θεάτρου, στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας σε σκηνοθεσία Α.Γεραλή , ενώ στο τέλος Μαρτίου παρουσιάστηκε από  τους μαθητές της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου Αίγινας οι "Σκηνές από το Μεγάλο μας Τσίρκο" στην αίθουσα  του ΓΕΛ  Αίγινας "Σοφία Μηλιώτη" σε σκηνοθεσία Γ. Μπήτρου.
   Το προηγούμενο λοιπόν Σάββατο 18 Απριλίου έκανε πρεμιέρα στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας το έργο "Δεν..."  σε σκηνοθεσία Λάγιας Μαστρογιανίδου  με  την ομάδα που αποτελούν μαθητές πολλών σχολείων αλλά και παλαιά μέλη της ομάδας. Δεν έχουμε  δει ακόμα την παράσταση, όμως οι δύο πρώτες παραστάσεις άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις και κολακευτικά σχόλια τόσο για τα κείμενα  που απαρτίζουν το έργο όσο και για την ερμηνεία των νέων ηθοποιών.
   Αξίζει  να δούμε αυτή τη νέα δουλειά  της ομάδας  των παιδιών. Αξίζει να ενθαρρύνουμε  όλη αυτή την προσπάθεια  που γίνεται. Αξίζουμε εν τέλει , όλοι θεατές, ηθοποιοί και όσοι ασχολούνται με την τέχνη αυτή έναν αξιοπρεπή χώρο με τις στοιχειώδης έστω υποδομές.