Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Ο Βαγγέλης Πιτσιλός λάμπει στη σκηνή του Μπάντμιντον

 
   Σε  μια  ξεχωριστή παράσταση αφιερωμένη στα 90 χρόνια ζωής του Μίκη Θεοδωράκη πρωταγωνιστεί ο Βαγγέλης Πιστιλός, ερμηνεύοντας έναν από τους βασικούς ρόλους  του έργου: "Το τραγούδι του νεκρού αδελφού". Από  τα πρώτα λεπτά του έργου ο Βαγγέλης διασχίζει και οργώνει  τη σκηνή  με τη σωστά ζυγιασμένη κίνησή του  και τη ζεστή χαρακτηριστική φωνή του. 
Καταλυτική η παρουσία  του στο τέλος  του Α΄μέρους αλλά και ανατριχιαστικά  συγκινητική η ματωμένη φιγούρα στο β΄μέρος. 
   Γεμίζει από την παρουσία  του το θέατρο σε σημείο να βουρκώνεις μη ξεχνώντας  τον αγώνα και την αγωνία αυτού του νέου ανθρώπου να πραγματοποιήσει  τα όνειρά  του, να επιβιώσει και να δουλέψει σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό επάγγελμα. Μη ξεχνώντας επίσης τα πρώτα βήματά του, το άγχος, την υπερκινητικότητα, την αγωνία  του.
   Δύσκολος δρόμος Βαγγέλη. Πιό δύσκολες οι  επιλογές σου.
   Μετά την  Επίδαυρο και τον "Ιππόλυτο" , βρέθηκες  στην αρένα  του Μπάντμιντον σε ένα κορυφαίο έργο  του  Μ. Θεοδωράκη, δίπλα  σε πανάξιους και καταξιωμένους συντελεστές, με βαριά ονόματα όπως ο Κ. Αρζόγλου, η Λ. Πρωτοψάλτη ο Θ. Παπαγεωργίου αλλά και τους  νεότερους. Δούλεψες με τη Λ. Κονιόρδου το καλοκαίρι μέσα στο  φυτώριο  του Εθνικού Θεάτρου.
   Δεν ακολουθείς το φαρδύ και εύκολο δρόμο. Βάλθηκες να ανέβεις στενά και ανήλιαγα σκαλιά. Τραχύ και ανηφορικό δρόμο. Και οι επιλογές σου σε αποζημιώνουν.
    Μαζί με εσένα αυτές  οι επιλογές αποζημιώνουν και εμάς και όλους τους φίλους και τους δικούς σου που σε ακολουθούν.
    Πως να ξεχάσω αυτό που άκουσα από την κοπέλα στα καμαρίνια: "Πάλι έχει κόσμο απόψε ο Βαγγέλης"
    Να  έχεις πάντα  κοντά  σου τους φίλους, τα αγαπημένα πρόσωπα σου και πάντα να δηλώνεις στο πρόγραμμα  της παράστασης ότι "κατοικείς  στην Αίγινα".
    Σε  ευχαριστούμε.
  Η  παράσταση ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 5 Απριλίου.