Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Η "Νεφέλη" σε νέους προορισμούς.

Φωτογραφίες: Τάσος Δεληγιάννης από τη σελίδα "Πλοία Αργοσαρωνικού" στο Fb.

Σε ποιες θάλασσες δεν έχει ταξιδέψει ακόμα η "Νεφέλη" Έχει κάνει σχεδόν το γύρο της γης. Και τώρα στην Αφρική ξεκινά μια καινούργια καριέρα. Φρεσκοβαμμένη με καινούργιο όνομα "San Valentin 3"  και με καινούργια σινιάλα.
Νέοι προορισμοί, καινούργια λιμάνια, μια νέα καριέρα ξεκινά.
Το αγαπημένο πλοίο των περισσότερων επιβατών από τα νησιά του Σαρωνικού "γεννήθηκε" στην Κορέα. Διέσχισε τον Ειρηνικό , τον Ινδικό Ωκεανό, πέρασε το Σουέζ, ξανοίχτηκε στη Μεσόγειο και κατέληξε στο Σαρωνικό όπου για 14 χρόνια σχεδόν αδιαλείπτως προσέφερε πολύτιμες ακτοπλοϊκές υπηρεσίες. Ήταν οι εποχές που με το πλοίο από τον Πειραιά πήγαινες καθημερινά (!) Αίγινα - Μέθανα - Πόρο - Ύδρα - Ερμιόνη - Σπέτσες. Αυτά  τότε! Μετά ήρθε η κρίση κι έφερε τα πάνω κάτω και μαζί την πώληση πολλών πλοίων.

Η "Νεφέλη" το 2013 πουλήθηκε στη Βενεζουέλα. Με νέο όνομα στη ράχη του "La Galera" διέσχισε τη Μεσόγειο, πέρασε το Γιβραλτάρ και έφτασε στην μακρινή Βενεζουέλα, εκεί στην Κεντρική Αμερική. Τα πολιτικά γεγονότα και ο εμφύλιος στη χώρα αυτή δεν άφησαν ήσυχο το πλοίο, που πουλήθηκε σε άλλη εταιρεία και πλέον είναι στη Δυτική Αφρική.

Σήμερα με σημαία Siera Leone - όμορφο όσο ποτέ - ονομάζεται "San Valentin 3"  και φρεσκαρισμένο περιμένει τη νέα  του δρομολόγηση.