Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Εκτός δρομολογίων ο "Φοίβος"

Τέλος Σεπτεμβρίου, τέλος εποχής. Το φθινόπωρο είναι  γεγονός πλέον και ήδη οι αλλαγές στις συνήθειες μας το επιβεβαιώνουν. Οι παραλίες με ελάχιστους κολυμβητές που επιμένουν  και συνεχίζουν, οι θαμώνες όλο και λιγοστεύουν από τα καλοκαιρινά στέκια, η κίνηση μειώνεται συμπαρασύροντας και τα δρομολόγια  των πλοίων που αναπροσαρμόζονται και αρχίζουν σιγά - σιγά να μπαίνουν στο χειμερινό καθεστώς.

Από αύριο 1η Οκτωβρίου δένει  για συντήρηση και ο "Φοίβος" ακολουθώντας τον "Απόλλωνα" που έδεσε πριν από μια εβδομάδα.
Η Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού διατηρεί δρομολογημένα μόνο δύο πλοία  τον "Αχαιό" και το "Ποσειδών Ελλάς". 
Στην σημερινή ανακοίνωση για  την  "ξεκούραση" του "Φοίβου" με πολύ νοσταλγικά λόγια και γλαφυρότητα αποχαιρετά  το πλοίο και εκφράζει  τις ευχαριστίες  της προς το επιβατικό κοινό.
Αξίζει  να διαβάσουμε  το κείμεο: 

"Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν σχεδόν όλος γεμάτος ήλιο. Όπως σήμερα. Και σίγουρα λίγο παραπάνω τυχερός, νιώθει ο Φοίβος. Γιατί; Σήμερα, στις 18:00, θα εκτελέσει το τελευταίο του δρομολόγιο για τη σεζόν, κάτω από το μαγευτικό φως του ηλιοβασιλέματος. Από αύριο, 1η Οκτωβρίου, ο Φοίβος θα πάρει κι αυτός τον δρόμο της ξεκούρασης, για την απαραίτητη συντήρησή του ενόψει της νέας σεζόν. Κρατάει τον ηλιόλουστο Σεπτέμβριο σαν σημάδι αισιοδοξίας, με τη σειρά του σας λέει ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό το δύσκολο καλοκαίρι που όμως καταφέραμε μαζί και σε λίγο καιρό θα είναι πάλι κοντά μας!"