Ότι είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού αυτό φαίνεται και από τα μεγάλα πανηγύρια - τις γιορτές που από εδώ και μέχρι το τέλος του Ιουλίου - διαδέχονται η μία την άλλη. Αγίας Μαρίνας - Προφήτου Ηλιού, Αγίας Άννης, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Παντελεήμονα κ.ο.κ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά εκκλησάκια ή και ενορίες ακόμα σε πόλεις και χωριά προσελκύουν το ενδιαφέρον και ενισχύουν την ευλάβεια των πιστών. Χαρακτηριστικά λοιπόν πανηγύρια που στήνονται δίπλα στη θάλασσα ή στις πλαγιές των βουνών μας μαρτυρούν ότι το καλοκαίρι είναι εδώ!!!
Ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Κυψέλης είναι της Αγίας Μαρίνας στο Λεόντι της Κυψέλης που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθη πιστών από πολλές περιοχές του νησιού.
Ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Κυψέλης είναι της Αγίας Μαρίνας στο Λεόντι της Κυψέλης που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθη πιστών από πολλές περιοχές του νησιού.
Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά πανηγύρια του καλοκαιριού. Στην Αίγινα εορτάζει το μικρό ξωκλήσι στην ομώνυμη περιοχή. Υπάρχει όμως και η Αγία Μαρίνα στο Λεόντι, ένα εκκλησάκι ιδιαίτερα αγαπημένο στην περιοχή της Κυψέλης. Βρίσκεται πάνω σε λόφο ακριβώς απέναντι από τα ναυπηγεία "Ασπράκη" ανηφορίζοντας το δρόμο, ή αν κάποιος έρχεται από την ενδοχώρα μπορεί να το βρεί στρίβοντας αριστερά μετά τη στάση "Κακαρούκα".
Η Αγία Μαρίνα δεσπόζει στην κορυφή αυτού του λοφίσκου και περιστοιχίζεται από ένα μικρό αλσύλλιο με πεύκα. Όμορφος χώρος περιπάτου μια που η πανοραμική θέα απλώνεται από το φανάρι του "Μπούζα" ως τον Πειραιά.
Στην περιοχή παλαιότερα εκτός από τους αγρότες και κτηνοτρόφους διέμεναν και πολλοί ναυτικοί και καραβοκύρηδες. Σήμερα το εκκλησάκι που φροντίζουν με μεγάλη επιμέλεια οι γύρω κάτοικοι συντροφεύεται και από πολλές νέες οικοδομές. Παλαιότερα ήταν ερημικό και είχε για μοναδική του συντροφιά έναν μεγάλο ανεμόμυλο ακριβώς απέναντι του.
Ένα κομμάτι από τον εξωτερικό τοίχο του ανεμόμυλου σήμερα διασώζεται στο απέναντι κτήμα. Στέκεται εκεί, αδιάψευστος μάρτυρας της παλιάς αγροτικής ζωής στην Κυψέλη.