Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Η Αγία Μακρίνα στο Κέντρο Υγείας Αίγινας

                                            

                                               
Η  οδός αναφέρεται ως "Μοναχής Μακρίνας  Τζήκα" και ως είναι φυσικό αναρωτιέται κάποιος  για το λόγο αυτής  της ονομασίας. Η μοναχή Μακρίνα είναι η μεγάλη δωρήτρια  της έκτασης  που οικοδομήθηκε  το Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Σήμερα  19 Ιουλίου το εορτολόγιο της Εκκλησίας μας υπενθυμίζει την εορτή της Αγίας Μακρίνας, της οποίας ένα σεμνό ναΰδριο βρίσκεται εδώ και χρόνια στον περίβολο του Κέντρου Υγείας Αίγινας.  Πρόκειται για ένα κτίσμα (μονόχωρη - θολωτή βασιλική) αρκετά μοντέρνο  στο κτίσιμο του και με ένα πολύ κομψό καμπαναριό να το συνοδεύει.
Φωτογραφίες  από  τον κ. Τάκη Μαρίνη και τη σελίδα  του στο Face book.

         Κι αν αναρωτιέστε τον λόγο της ύπαρξης του εκεί, σας αναφέρουμε ότι κτίστηκε προς τιμήν της ευεργέτριας του Κέντρου Υγείας. Της μοναχής Μακρίνας  Τζήκα η οποία παραχώρησε δωρεάν την έκταση στην οποία κτίστηκε το Κέντρο Υγείας τη δεκαετία του 1980. Καλό είναι να μην ξεχνάμε  αυτούς τους αφανείς δωρητές οι οποίοι δεν τιμήθηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις και με τιμητικές πλακέτες αλλά καταξιώθηκαν στη συνείδηση του απλού κόσμου.

Η  Αγία Μακρίνα ήταν η μεγαλύτερη αδελφή  του Μεγάλου Βασιλείου και επέλεξε το μοναχικό βίο. Ασκήτεψε  στον Πόντο κοντά  στο Ίρη ποταμό.