Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Ήταν όλοι στην πλατεία σε ένα αντάμωμα γλεντιού και αναμνήσεων.

Φωτογραφία από τον κ. Νίκο Μαρίνο.
Ήταν όλοι εκεί. Εκατοντάδες πανηγυριστές που η σιγανή  βροχή λίγο πιο νωρίς δεν τους εμπόδισε να έρθουν στην πλατεία  της Κυψέλης και να συμμετάσχουν σε ένα παραδοσιακό γλέντι με μουσική, χορό, τραγούδι και πολλά κεράσματα.

Ήταν όλοι εκεί, μικροί - μεγάλοι, επίσημοι και απλοί κάτοικοι του χωριού ακόμα κι αυτοί που έχουν φύγει για πάντα, ζωντάνεψαν μέσα από τις εικόνες και τις φωτογραφίες.

Ήταν όλοι οι επαγγελματίες  της Κυψέλης που ενθουσιάστηκαν στην ιδέα  αυτής της βραδιάς και βοήθησαν απλόχερα στην προετοιμασία, στην οργάνωση και παρουσίαση της γιορτής.

Για άλλη μια  φορά  η πλατεία  της Κυψέλης γέμισε κόσμο.  Για άλλη μια  φορά έγινε τόπος, σημείο γλεντιού, χαράς, αντάμωσης και συγκίνησης.

Ένα  ταξίδι από την παλιά  Χαλασμένη στη σημερινή Κυψέλη. 

Η βραδιά  ξεκίνησε λίγο μετά  τις  8.30 Την παρουσίαση  έκανε ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Μπήτρος ο οποίος με συντομία παρουσίασε  την ιστορία  της περιοχής πλαισιωμένη από παλιές  φωτογραφίες της ζωής της Κοινότητας, με  τους απλούς κατοίκους αλλά και τους κοινοτάρχες, τους εφημέριους, τους δασκάλους και όλα εκείνα τα πρόσωπα που με κόπο και προσωπικό αγώνα δημιούργησαν  την εικόνα της σημερινής Κυψέλης.

Στο τέλος  της παρουσίασης η Κοινότητα απένειμε έναν  τιμητικό έπαινο στον εφημέριο του χωριού π. Νεκτάριο Κουκούλη για την πνευματική και κοινωνική του προσφορά  στην κοινωνία  της Αίγινας.



Εκ μέρους της Δημοτικής αρχής η αντιδήμαρχος κ.Μαίρη Κουκούλη χαιρέτισε  την εκδήλωση. Παρόντες ο αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κ. Σ. Θεριανός, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Καίτη Σαλπέα, Νίκος Πούντος, κ. Αγής Μαρμαρινός, Γιώργος Μούρτζης, Παναγιώτης Ηλίας, Νίκος Μαρίνος, Μανώλης Λογοθέτης, ο κ. Νίκος Αλεξίου από την Κοινότητα Αίγινας,  η κ. Σίλα Αλεξίου υποψήφια  για το Δήμο Αίγινας, ο πρόεδρος της Δημόσιας Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης κ. Γιώργος Καλόφωνος, η πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης κ. Κάκια Πατιτάκη, παλαιοί Κοινοτάρχες της Κυψέλης  όπως ο κ. Χρήστος Μπακόμητρος και Κώστας Λορέντζος.
Φωτογραφίες : των Ν. Μαρίνου - Κ. Λορέντζου και Κλ. Μπέρδου
Πολλά  τα κεράσματα και οι μεζέδες προσφορά  των επαγγελματιών της Κυψέλης.