Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

"Νήσος Αίγινα" δεν "δένει" πια εδώ!

Φωτογραφία  της κ.   Μαρμαρινού από  τη σελίδα της στο Face book τη στιγμή της τελευταίας αναχώρησης του από την Αίγινα, δίπλα στο "Άγιος Νεκτάριος"

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από το απόγευμα εκείνο που το πλοίο "Νήσος Αίγινα" σφυρίζοντας και κάνοντας περιστροφές μέσα στη θάλασσα - έτσι όπως συνηθίζεται - αποχαιρέτισε την Αίγινα.
Το πλοίο εξυπηρέτησε τη γραμμή για λογαριασμό της εταιρείας Anes για πέντε σχεδόν μήνες από το Φεβρουάριο καθημερινά και εκτελώντας τρία καθημερινά δρομολόγια. Μετέφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα, επιβάτες που το προτίμησαν ή το επέλεξαν απλώς.

Ωστόσο με την αναχώρηση του, πολλοί "δημοσιογράφοι"  του πληκτρολογίου θεώρησαν σωστό να το ελεεινολογήσουν και να γράψουν πολλά ειρωνικά και άκομψα σχόλια.

Η δημοσίευση μας στις 9 Ιουνίου με τον τίτλο: "Το Νήσος Αίγινα βάζει πλώρη για τις Σποράδες" είχε μοναδικό σκοπό την είδηση της αποχώρησης  του πλοίου από το Σαρωνικό και της  δρομολόγησης του στη γραμμή των Σποράδων. Η δημοσίευση εκείνη συγκέντρωσε μεγάλη αναγνωσιμότητα και στη σελίδα μας στο Face book  δυστυχώς πολλοί έγραψαν άσχημα σχόλια.

Πιστεύουμε  πως ένα πλοίο που μεταφέρει ανθρώπινες ψυχές , όπως και κάθε μεταφορικό μέσο, είναι ιερό, κι αν αυτό φαίνεται υπερβολικό, τότε ας πούμε ότι πρέπει να σεβόμαστε κι όχι να καταδικάζουμε, ελεεινολογούμε και να κάνουμε άσχημες ευχές. Για ένα μέσο στο οποίο εργάζονται συνάνθρωποι μας, βγάζουν το ψωμί τους και τρέφουν τις οικογένειες  τους.

Οφείλουμε να σεβαστούμε τα αυτονόητα και να είμαστε πιο μετρημένοι και συγκρατημένοι στα  σχόλια που δημοσιεύουμε. Αν  κάτι δεν μας αρέσει δεν το χρησιμοποιούμε, δεν το επιλέγουμε. Απλά.

Πλέον το "Νήσος Αίγινα" πραγματοποιεί καθημερινά  τρία δρομολόγια από Μαντούδι Ευβοίας προς Σκιάθο και Σκόπελο.
Ευχόμαστε καλά  και ήρεμα ταξίδια στο πλήρωμα  του. 

Η σημερινή δημοσίευση μας είναι μια οφειλόμενη αποκατάσταση προς το πλοίο και τους εργαζόμενους σε αυτό.