Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Προχωρούν με εντατικό ρυθμό οι εργασίες στο Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

Η "Μονάδα  Φροντίδας Ηλικιωμένων" με την ολοκλήρωση της θα αποτελεί μια πρότυπη μονάδα  η οποία δεν θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες  της Αίγινας αλλά και όλων των νησιών του Αργοσαρωνικού, δήλωσε ο  Σεβα. Μητροπολίτης Ύδρας κ.κ. Εφραίμ στην τελευταία συνάντηση  του στο χώρο του εργοταξίου με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη τους συνεργάτες  του που τον συνόδευαν και το Δήμαρχο Αίγινας κ. Ι. Ζορμπά.

Όλοι όσοι περνάμε καθημερινά από την περιοχή αναγνωρίζουμε ότι το κτίριο πλέον έχει αλλάξει όχι μόνο χρωματισμό αλλά και ύφος. Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνουμε  τη βορεινή πλευρά  του που δεν είναι ορατή από τη λεωφόρο.
Η πρότυπη Μονάδα  Φροντίδας  Ηλικιωμένων είναι ένα έργο πνοής που εντάσσεται στο κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως και είναι σύμφωνο με τη διαθήκη και τους όρους των δωρητών του, της οικογένειας Αντ. Λεούση.
Η προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας  αγκάλιασε το έργο και το χρηματοδότησε. Σήμερα  το έργο συνεχίζεται και μέχρι  την ολοκλήρωση  του - σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως θα  απαιτηθούν τρία εκατομμύρια ευρώ.
Τον Μητροπολίτη συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Νεκτάριος Δαρδανός ο οποίος έχει επωμιστεί το έργο της επικοινωνίας  με τους αρμόδιους φορείς ώστε το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχουν τεθεί.