Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Κιτ Ρομποτικής στα σχολεία της Αίγινας.

Το ένα μετά το άλλο τα σχολεία της Αίγινας εξοπλίζονται με "Κιτ ρομποτικής". Ο εξοπλισμός, όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες είναι μέσα σε συσκευασίες και παραδίδονται στα σχολεία με πρωτόκολλα παραλαβής. Ο εξοπλισμός αυτός αλλά κυρίως η αξιοποίηση του προωθεί τη μάθηση και την εξοικείωση στις νέες  τεχνολογίες.
Ήδη το ΕΠΑΛ Αίγινας  έχει παραλάβει από πέρσι τον εξοπλισμό του ενώ αυτές τις μέρες παρέλαβε το 1ο Δημοτικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια ισχυρή και ευέλικτη διδασκαλία μάθησης που ενθαρρύνει τους/τις μαθητές/τριες να κατασκευάσουν και να ελέγξουν τα ρομπότ χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες γλώσσες προγραμματισμού.

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τα μαθηματικά, την πληροφορική και την τεχνολογία και εισάγει βασικές έννοιες προγραμματισμού. Πρόκειται για κατεξοχήν διεπιστημονική δραστηριότητα.

Δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές μας να αναπτύξουν πολλαπλές δεξιότητες, όπως κριτική σκέψη, ομαδική εργασία, συνεργατικότητα, επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα, διαχείριση έργου.

Συνδυάζει τη μάθηση και το παιχνίδι, αποτελεί μια ευχάριστη και ευέλικτη διδασκαλία μάθησης, που προωθεί το κίνητρο των παιδιών και συμβάλλει στη μετατροπή των σχολείων σε δημιουργικές κυψέλες γνώσης και καινοτομίας.

Κιτ ρομποτικής θα παραλάβουν όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της Επικράτειας.

Περισσότερα από 177.000 κιτ ρομποτικής θα παραδοθούν σταδιακά σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας. Η αντιστοιχία μαθητών με κιτ ρομποτικής ανά εκπαιδευτική δράση είναι περίπου 1 κιτ ανά 3 μαθητές, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή συνεργατικών δραστηριοτήτων σε μικρές ομάδες.