Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ο παραολυμπιονίκης Αθανάσιος Τσιβίλης στα Γυμνάσια της Αίγινας.

Ο αθλητής στην δισκοβολία και ολυμπιονίκης κ. Αθανάσιος Τσιβίλης επισκέφθηκε  τα Γυμνάσια της Αίγινας και μίλησε  για τους παραολυμπιακούς αγώνες και την προσωπική του προσπάθεια και αγώνα στη ζωή. Η επίσκεψη του δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες στην Αίγινα, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της "Αθλητικής ημέρας" στα σχολεία που ήταν η 27η Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη στάση του ήταν στο 1ο Γυμνάσιο Αίγινας στο οποίο είχαν μεταβεί και οι μαθητές  του Γυμνασίου Μεσαγρού ενώ η δεύτερη στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Η ομιλία του ήταν γεμάτη από προσωπικά βιώματα ξεκινώντας από το ατύχημα που είχε, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ξανά περπατήσει και την απόφαση του να αφιερωθεί στον αθλητισμό. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και στις αντιλήψεις της κοινωνίας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. 

Οι μαθητές εξέφρασαν αρκετά ερωτήματα και υποδέχθηκαν θερμά  τον παραολυμπιονίκη δείχνοντας την αγάπη τους αλλά και κάποιες φορές  την αμηχανία τους. Ο κ. Τσιβίλης κινήθηκε με το αμαξίδιο του ανάμεσα στα παιδιά, τα πλησίασε, συνομίλησε μαζί τους, αντάλλαξε χειραψίες και αγκαλιές και φιλοφρονήσεις.

Η ομιλία  - παρουσίαση του κράτησε ειδικά στο 2ο Γυμνάσιο για μιάμιση ώρα και ήταν ένα σημαντικό μάθημα ζωής για τους μαθητές.

Κατά  τη διάρκεια της ομιλίας  του προβλήθηκε μικρής διάρκειας βίντεο με θέμα τους παραολυμπικαούς αγώνες. Τον αθλητή συνόδευε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νίκος Μαρίνος, με πρωτοβουλία του οποίου πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη στα  σχολεία της Αίγινας, μαζί με την κ. Κομινιάδη μέλος της Δημοτικής Επιτροπής για τον αθλητισμό.
Να θυμίσουμε ότι στις 13 Ιουλίου στο 2ο Γυμνάσιο της Αίγινας είχε πραγματοποιηθεί ανάλογη εκδήλωση παρόντος του κ. Τσιβίλη με αφορμή τους Ολυμπιακούς αγώνες  του 2024 στο Παρίσι.