Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Η εορτή για την 28η Οκτωβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας.

Με εικόνες από το έπος του '40, με ήχους και συνθήματα  του αγώνα αλλά και με αντιπολεμικά κείμενα (πεζά και ποιήματα) κύλησε η ωριαία σχολική εορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο 2ο Γυμνάσιο Αίγινας. Μια γιορτή που με όχημα  τα κείμενα  σπουδαίων συγγραφέων όπως του Ελύτη, του Ρίτσου,  του Παλαμά, του Μπρεχτ κατόρθωσε να καθηλώσει τους  μαθητές και να μεταδώσει τα μηνύματα της ενότητας, της αυταπάρνησης, του αγωνιστικού φρονήματος των Ελλήνων εκείνης της εποχής. Συγκινητικά  τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα τραγούδια της εποχής.

Η εορτή ξεκίνησε με αναφορά στην ελληνική σημαία και τον καθορισμό της νέας σημαιοφόρου του σχολείου  για τη νέα σχολική χρονιά, ενώ έληξε με τον Εθνικό Ύμνο που έψαλλαν όλοι οι μαθητές. Παρόντες πολλοί  γονείς των μαθητών και μαθητριών.
Και όπως συνηθίζεται αυτήν την ημέρα σε όλα τα σχολεία απονέμονται οι έπαινοι, τα  βραβεία και τα αριστεία για την επίδοση των μαθητών /τριών την προηγούμενη σχολική χρονιά.
Ανάμεσα  τους φυσικά και οι μαθητές της περσινής τρίτης τάξης που με τη σεμνή παρουσία  τους τίμησαν την εορτή.
 
Την εορτή προετοίμασε η υποδιευθύντρια  του σχολείου κ. Πετρίτου Νεκταρία , φιλόλογος μα βοηθό την κ. Μανή Αικατερίνη , μαθηματικό και τον καθηγητή μουσικής κ. Κ. Εγγλέζο.