Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο άγιος της πολιτικής


    Η επέτειος της άφιξης του Ι. Καποδίστρια στην Αίγινα δίνει πολλές αφορμές για συζήτηση αλλά και ενδελεχή μελέτη και έρευνα της προσωπικότητας του μεγάλου πολιτικού άνδρα που ανέλαβε τα ηνία ενός νεοσύστατου κράτους πατώντας πάνω στα αποκαΐδια  τα ερείπια και τα συντρίμμια που άφησε πίσω του ο απελευθερωτικός αγώνας του ’21.
    Με αυτή την ευκαιρία παρουσιάζουμε το νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε με τίτλο: «Ο Άγιος της πολιτικής». Η εκδοτική πρωτοβουλία ανήκει στην ΕΛΑΙΑ ΑΜΚΕ και συγγραφέας του βιβλίου είναι ο κ. Κορνιλάκης Ιωάννης Δ/νων Σύμβουλος της ΕΛΑΙΑΣ
   Το εν λόγω βιβλίο είναι μια συγκλονιστική διατριβή 728 σελίδων που περιλαμβάνει 135 ανέκδοτες επιστολές του Ιωάννη Καποδίστρια με τον γραφικό του χαρακτήρα, τις οποίες η πέννα του Συγγραφέα Ιωάννη Κορνιλάκη σχολιάζει και ταυτόχρονα συγκρίνει το χθες με το σήμερα και τον τότε Κυβερνήτη με τους σημερινούς.
Ένα έργο που φέρνει μπροστά στα μάτια μας την σύγχρονη ιστορία της πατρίδας μας, που πριν 180 χρόνια το 1830 αναγνωρίστηκε διεθνώς η Εθνικής της Ανεξαρτησία και δυστυχώς σήμερα ολόκληρος ο Ελληνισμός νοιώθει και βιώνει μια νέα σκλαβιά.Το έργο του κ. Κορνιλάκη Ιωάννη είναι ένα κερί αναμμένο στο σκοτάδι της απογοήτευσης, της θλίψης, της αγανάκτησης, και της έλλειψης ιστορικής μνήμης.