Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η εσωτερική απειλή για ένα έθνος

  Μέρα εκλογών η σημερινή Κυριακή και στο μυαλό όλων στριφογυρίζουν οι υποδείξεις και οι συστάσεις της κ. Μέρκελ και της παρέας της που την αποτελούν κάποιες εφημερίδες, ξένα μπλογκ και ηλεκτρονικά σάϊτ.
  Για όλους εμάς που θέλουμε ακόμα να είμαστε και να παραμείνουμε αξιοπρεπείς, περήφανοι και κύριοι στον τόπο μας, αξίζει να διαβάζουμε την αποστροφή του αείμνηστου συγγραφέα Τάσου Λιγνάδη στο βιβλίο του "Καταρρέω" ( εκδόσεις "Ακρίτας" σελ. 192), έτσι όπως μας το επεσήμανε η σχολιάστρια της προηγούμενης ανάρτησης:
   "Εσωτερική απειλή για ένα έθνος είναι η λήθη. Να ξεχάσουμε ποιοί είμαστε και τι είμαστε, να χάσουμε τον άξονά μας, να ναρκωθούμε, να απογοητευθούμε, να σαπίσουμε πάνω στο δέντρο που μας έδωσε ζωή. Η λήθη είναι η πέμπτη φάλαγγα στην σταρτηγική της Ιστορίας.
   Και αυτή τη λήθη, αθώα βέβαια αλλά απερίσκεπτα, την αφήνουμε να λειτουργεί διαβρωτικά, εμείς οι ίδιοι. Ενώ, το πιό μεγάλο αμυντήριο που διαθέτουμε είναι η μνήμ μας. Το πιό ισχυρό όπλο. Αυτό που μας κράτησε στους αιώνες με την πληθυντική, τη διαχρονική ψυχή του. Το "εμείς"  του Μακρυγιάννη.