Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αντιμέτωποι με την επιλογή Λυκείου οι μαθητές


DSC_3118 DSC_3120
Στα πλαίσια του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 25 Φεβρουαρίου συνάντηση ενημέρωσης με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου με σκοπό να ενημερωθούν για τον τύπο Λυκείου που πρόκειται να ακολουθήσουν.
DSC_3119
Ο Υποδιευθυντής του ΓΕΛ Αίγινας κ. Ι.Πεπές και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ Αίγινας κ. Χ.Λίτος και κ.Γ. Λέτσιος παρουσίασαν στους μαθητές τη σχολική ζωή και τις δραστηριότητες των δύο Λυκείων, τα προγράμματα που εκπονούνται, τα εργαστήρια, τους χώρους των κτιρίων και στη συνέχεια έδωσαν έμφαση στα προγράμματα σπουδών και στο ισχύον σύστημα του Νέου Λυκείου, στον τρόπο προαγωγής από τη μία τάξη στην άλλη και στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και γονείς των παδιών που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάνοντας πολλές παρεμβάσεις με ερωτήσεις τους.
Η ενημερωτική αυτή συνάντηση κρίνεται αναγκαία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο ώστε οι μαθητές να έχουν πλήρη γνώση των τύπων του Λυκείου και να κάνουν έγκαιρα τη σωστή επιλογή.