Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Η Ελισσάβετ Κωσταντινίδου μιλά για την Αίγινα

  Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά για την Αίγινα, τον τόπο που λατρεύει και την ηρεμεί. Και δε μιλά απλά, αλλά παρουσιάζει  το νησί με τα χρώματα και τις εικόνες του χειμώνα. Περπατά στην παραλία, στην αγορά, ψωνίζει, παρουσιάζει την Πέρδικα, μιλά για την Π.Χώρα. Προτείνει και  συστήνει ανεπιφύλακτα την Αίγινα σε όλους μέσα από την κάμερα  του Άλφα  και της εκπομπής "Μεσ' την καλή χαρά".
    Δεν θα είχαμε  κάνει αναφορά σε αυτό το στιγμιότυπο, που μπορεί  για κάποιους να φαίνεται και συνηθισμένο αφού μια ηθοποιός μιλά  για τη δουλειά  της, ανοίγει το σπίτι της, φιλοξενεί την παρουσιάστρια της εκπομπής, μιλά για τις  ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας στο εξοχικό της, αν η ίδια η Ελισσάβετ δεν αναφερόταν στη βαριά  ιστορία  της Αίγινας.
   Από  τις πρώτες κουβέντες που λέει πάνω στο κατάστρωμα του "Άρτεμις" είναι ότι η Αίγινα έχει ιστορία 3.000 χρόνων και ότι ήταν η πρώτη πρωτεύουσα  του Ελληνικού Κράτους. Έτσι απλά, αβίαστα, χωρίς στόμφο και διδακτισμό στο ύφος. Μιλά  για  τον τόπο που αγαπά και δείχνει την αγάπη  και την αφοσίωσή της σε αυτόν με  τη γνώση  της  τοπικής ιστορίας  του. Και αυτήν  την ιστορία με τα πρώτα βήματα ξενάγησης  μεταδίδει.
   Την ευχαριστούμε πολύ. Και αναλογιζόμαστε γιατί  οι  υπεύθυνοι του νησιού, οι εκάστοτε δημοτικοί άρχοντες δεν έχουν αξιοποιήσει όλο αυτό το καλλιτεχνικό δυναμικό από όλους τους χώρους (εικαστικά, κινηματογράφο, λογοτεχνία, θέατρο)  για να προβληθεί ο τόπος, η ιστορία και ο πολιτισμός του, αλλά και να λυθούν πολλά χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν ντόπιους και παραθεριστές.
    Θεωρούμε ότι θα έβρισκαν πολλούς συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια.