Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Τα σχολεία τέλειωσαν. Όλοι στη θάλασσα.   Τα  Δημοτικά σχολεία  τέλειωσαν σήμερα  και χαράς  ευαγγέλια  για τα παιδιά  όλων των τάξεων τους.
   Καιρός  πλέον για διακοπές. Ώρα  για βουτιές στη θάλασσα, παιχνίδι ατελείωτο, βόλτες με  το ποδήλατο, πρωινός ύπνος μέχρι αργά.
   Το καλοκαίρι  λοιπόν είναι εδώ  κυρίως  για  τους μικρούς μας φίλους  όπως  χαρακτηριστικά απεικονίζει το παλιό  νοσταλγικό αναγνωστικό του Δημοτικού.
  Η  Άννα  με το άριστα  στο χέρι  τρέχει  στο σπίτι γεμάτη χαρά  ενώ η συνέχεια  θέλει  όλη την οικογένεια  να  κατεβαίνει στην ακροθαλασσιά  για μπάνιο με τις ευλογίες  της καλοκάγαθης γιαγιάς.
   Τα  καλαθάκια  γεμάτα με όλα  τα καλούδια  και μια παραλία  καθαρή  και απάνεμη να περιμένει τους  κολυμβητές. Ο ίσκιος των δέντρων ιδανικός  για να στρωθεί το τραπεζομάντηλο για να κολατσίσει η οικογένεια.

   Όλα  αυτά  τότε.... πολύ παλιά. Σε  εποχές  που και η μετάβαση  για το θαλάσσιο μπάνιο είχε μια γλυκειά ιεροτελεστία. Άλλες εποχές, άλλα ήθη και συνήθειες, άλλες σχέσεις ανθρώπινες καθάριες και αγνές.