Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Στόλισαν τη "Μανταλένα" στην Πάρο.



 Πηγή: arxipelagos.com
Πρόκειται για το καΐκι που χρησιμοποιήθηκε στην ομώνυμη ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.
H Πάρος επιμένει ελληνικά και τηρώντας τη ναυτική παράδοση στολίζει καΐκι και όχι δέντρο.
Tο γνωστό καΐκι «Μανταλένα» φωταγώγησαν την περασμένη Κυριακή 9 Δεκεμβρίου το απόγευμα, στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» στην Παροικιά οι κάτοικοι της Πάρου. O Δήμος Πάρου συνέχισε και φέτος τη ναυτική παράδοση να στολίζει καΐκι κι όχι δέντρο, αλλά αυτή τη φορά έφερε στην κεντρική πλατεία του νησιού ένα σκάφος διάσημο !!!
Το «Μανταλένα», που το πραγματικό του όνομα είναι «Άγιοι Ανάργυροι», είχε χρησιμοποιηθεί στην ομώνυμη ταινία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, στην χαρακτηριστική σκηνή κατά την οποία οι δυο ηθοποιοί λογομαχούν πάνω σε βάρκες. Από χθες αποτελεί το κεντρικό σημείο αναφοράς των στολισμών στην Πάρο.
Στις 19:30 ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος άναψε τα φώτα του καϊκιού, καλωσορίζοντας έτσι την εορταστική περίοδο στο νησί. Είχαν προηγηθεί η Φιλαρμονική του Δήμου και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου, οι οποίες έψαλαν παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα και την Κάτω Ιταλία. Μετά το άναμμα των φώτων, ακολούθησε γιορτή, όπου ο Δήμαρχος μοίρασε αναψυκτικά, μελομακάρονα και κουραμπιέδες στους πολίτες της Πάρου.
Ευχαριστούμε θερμά τον καλό φίλο κ. Αποστόλη Δαγδελένη!