Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ο Βαγγέλης Πιτσιλός στην παράσταση "Ματίλντα"


  Άλλο ένα μεγάλο μιούζικαλ παρουσιάζεται στην ιστορική σκηνή του θεάτρου "Ακροπόλ" στην Αθήνα. Μετά  το "Mamma mia" που παρουσιάστηκε και τις δύο προηγούμενες χρονιές, σειρά φέτος έχει η παράσταση της "Ματίλντα".
   Αν  για  όλους εμάς εδώ στην Αίγινα έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον αυτή η παράσταση είναι λόγω της συμμετοχής  του κ. Βαγγέλη Πιτσιλού, του δικού μας παιδιού, που συμμετέχει ως ηθοποιός και χορευτής.


Η τεράστια επιτυχία του «Matilda the Musical» οφείλεται σε δύο αντισυμβατικές προσωπικότητες. Ο Ντένις Κέλι και ο Τιμ Μίντσιν δεν είναι τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι ένα τέτοιο έργο. Ο πρώτος είναι ένας συγγραφέας που ειδικεύεται σε σκοτεινά έργα θρίλερ, περιπέτειας και καυστικής κωμωδίας, ενώ ο δεύτερος είναι ένας αιρετικός μουσικός που όμως δεν «γνωρίζει» μουσική, με τραγούδια που καυτηριάζουν τη θρησκεία, την κοινωνία, την πολιτική και τις σχέσεις. Μετά από σκληρή δουλειά, πολλές συζητήσεις, τραγούδια που άλλαξαν, κείμενα που γράφτηκαν ξανά και ξανά, σκηνές που κόπηκαν, χαρακτήρες που επαναπροσδιορίστηκαν, οι δημιουργοί έφτασαν δύο χρόνια αργότερα στο τελικό αποτέλεσμα.  
Από το 2011 μέχρι σήμερα, η πολυσυζητημένη παράσταση έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και βραβείων, κερδίζοντας το κοινό και τους κριτικούς, στο West End του Λονδίνου, το Broadway, την Αυστραλία και τον Καναδά. Έχει ήδη αποσπάσει περισσότερα από πενήντα σημαντικά βραβεία σε όλες τις κατηγορίες, ενώ από το 2012 μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, κερδίζοντας την ίδια χρονιά επτά θεατρικά βραβεία «Olivier» στο Λονδίνο.
Στην ελληνική εκδοχή του «Matilda the Musical» απόδοση κειμένου, στίχων και σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Θέμις Μαρσέλλου. H βασίλισσα του ελληνικού μουσικού θεάτρου κατάφερε για ακόμα μία φορά να συντονίσει με ακρίβεια έναν πολυμελή θίασο και μια μεγάλη ορχήστρα, να αναδείξει, χωρίς υπερβολές, τις συγκρούσεις των χαρακτήρων, να εκμαιεύσει εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. 
Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της παράστασης είναι τα παιδιά που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν σαν επαγγελματίες με πραγματικό κέφι. Ένα κι ένα όλα τους και απόλυτα πειθαρχημένα στο ρόλο τους, ακόμα και τα μικρότερα σε ηλικία. Οι θεατές τα καταχειροκρότησαν σε όλη την διάρκεια της παράστασης. Η Δανάη Τσούμου στο ρόλο της Ματίλντα είναι εκπληκτική. Δίνει τον καλύτερο της εαυτό πάνω στη σκηνή με αποτέλεσμα να κλέβει τις εντυπώσεις.
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, αναμφισβήτητα, είναι ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του. Υποδύεται την διευθύντρια του σχολείου κ. Αγκάθα Τράντσμπουλ, που για τις ανάγκες του ρόλου μεταμφιέζεται σε γυναίκα. Η Νάντια Κοντογεώργη ταλαντούχα, όμορφη και μοναδική ενσαρκώνει την ντροπαλή δασκάλα που βοηθάει την Ματίλντα, ενώ ο Κώστας Κόκλας και η Μπέτυ Μαγγίρα σκορπούν γέλιο με τις καρτουνίστικες παρουσίες τους.
Η αγαπημένη ηρωίδα του Roald Dahl, Ματίλντα, ζωντανεύει σε μία παράσταση μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία και απόδοση της Θέμιδας Μαρσέλλου από τον Οκτώβριο 2018 στο Θέατρο Ακροπόλ!
 Το θέατρο Ακροπόλ είναι ένα από τα πρώτα θέατρα στον κόσμο που θα παρουσιάσει, τη χειμερινή σεζόν 2018-2019, στην Αθήνα, το πολυβραβευμένο μιούζικαλ «Matilda» (βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Roald Dahl, σε κείμενο του Dennis Kelly και στίχους – μουσική του Tim Minchin), μια παράσταση που από το 2011 μέχρι σήμερα έχει σπάσει ρεκόρ εισιτηρίων και βραβείων, κερδίζοντας το κοινό (μικρούς και μεγάλους) και τους κριτικούς, στο West End του Λονδίνου, το Broadway, την Αυστραλία και τον Καναδά!
Τη σκηνοθεσία και την απόδοση του κειμένου και των στίχων επιμελείται η Θέμις Μαρσέλλου.
Συντελεστές:
Σκηνοθεσία – απόδοση: Θέμις Μαρσέλλου
Μουσική διεύθυνση – Διδασκαλία ορχήστρας: Ηλίας Καλούδης
Φωνητική διδασκαλία: Δημήτρης Μπουζάνης
Χορογραφία: Άννα Αθανασιάδη
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Σχεδιασμός video: Κάρολος Πορφύρης
Στο ρόλο της Ματίλντα οι μικρές: Ιωάννα Αλεξανδρή, Σοφιλένια Τζανέτου, Δανάη Τσούμου.
Πρωταγωνιστούν οι Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κατερίνα Παπουτσάκη, Μπέτυ Μαγγίρα και ο Κώστας Κόκλας. Στην παράσταση συμμετέχει πολυμελής θίασος με 40 χορευτές, τραγουδιστές, ηθοποιούς εκ των οποίων 19 παιδιά και ζωντανή ορχήστρα.
Οργάνωση Παραγωγής: Βαλσαμάκη Ντόρα